Cjenik usluga

Temeljem odluke Upravnog odbora Hrvatskog autokluba od 25. svibnja 2011. donesen je novi Pregled naknada za usluge tehničke pomoći.
Ovaj Pregled naknada za usluge tehničke pomoći primjenjuje se od 15. lipnja 2011., kad postojeći Pregled naknada za usluge tehničke pomoći prestaje važiti.

I. USLUGE DIJAGNOZE KVARA I/ILI POPRAVKA VOZILA NA CESTI

USLUGA NAKNADA
1. PAUŠAL dijagnoza kvara i/ili popravak (do 30 minuta rada i do 20 km) 210,00 kn
2. PAUŠAL istakanje i zbrinjavanje pogrešno utočenog goriva (do 60 minuta rada i do 20 km) 350,00 kn
3. PAUŠAL otvaranje zaključanog vozila (do 60 minuta rada i do 20 km) Klasično 300,00 kn
Vozilo s elektroničkim blokadama 500,00 kn
4. Do 30 minuta rada mehaničara na cesti 90,00 kn
5. Cijena dodatnog kilometra 6,00 kn
 • Obračun kilometraže za usluge otklona kvara na vozilu na cesti računa se za dolazak na intervenciju i povratak s intervencije, kao polazna točka računa se lokacija baze-stacionara iz koje je vozilo krenulo, a koja je kao takva prijavljena i odobrena od strane HAK-a.
 • Ukoliko dođe do otkaza usluge, bez krivnje izvršitelja, HAK priznaje trošak ukupno prijeđenih kilometara po cijeni dodatnog kilometra (bez naknade Paušala). HAK će također priznati i sve stvarno nastale troškove naknada za upotrebu cesta, mostova, tunela i trajekata.
 • Ugrađeni dijelovi u vozilo naplaćuju se od korisnika usluge (stranke).
 • Za usluge pod rednim brojem 2. i 3. stranka je dužna potpisati izjavu o prihvaćanju rizika.

II. USLUGE UKLANJANJA VOZILA S CESTE I PRIJEVOZA VOZILA

USLUGA NAKNADA
1. PAUŠAL (utovar, istovar i prijevoz do 20 km) 300,00 kn
2. Cijena dodatnog kilometra 8,00 kn
3. Upotreba dizalice 1.000,00 kn
4. Izvlačenje vozila na cestu 300,00 kn
5. Otežan utovar vozila s ceste 200,00 kn
 • Standardni utovar i istovar vozila uključeni su u naknadu paušalnog iznosa.
 • Obračun usluga uklanjanja i prijevoza vozila temelji se na “punoj vožnji”, tj. obračunava se kilometraža koju je specijalno vozilo za uklanjanje i prijevoz prešlo od mjesta utovara do mjesta istovara.
 • Ukoliko dođe do otkaza usluge, bez krivnje izvršitelja, HAK priznaje trošak ukupno prijeđenih kilometara po cijeni dodatnog kilometra (bez naknade Paušala). HAK će također priznati i sve stvarno nastale troškove naknada za upotrebu cesta, mostova, tunela i trajekata.
 • Naknada za uklanjanje i prijevoz vozila viših od 2m, dužih od 6m ili vozila čija je masa praznog vozila od 2001 kg do 2500 kg uvećava se 25%, a za vozila čija je masa praznog vozila od 2501 kg do 3500 kg za 50%. U slučaju da u vozilu ima tereta koji značajno povećava masu vozila, obavezno kontaktirati KC i dostaviti fotografiju tereta i vozila radi odobrenja.
 • Za usluge pod rednim brojem 3., 4. i 5. potrebno je obavezno kontaktirati KC i dostaviti dvije fotografije vozila i mjesta intervencije radi odobrenja.
 • Ukoliko se pruža usluga vuče prikolice uz osnovni prijevoz vozila (prijevoz skupa vozila) uvećava se naknada za 50%.

III. USLUGE ČUVANJA VOZILA

USLUGA NAKNADA
1. Do 6,0 m dužine ili 4,0 m širine 30,00 kn/dan
2. Preko 6,0 m dužine ili 4,0 m širine 60,00 kn/dan

OPĆE ODREDBE

 • Naknade za noćni rad od 22-06 sati, rad nedjeljom, državnim praznikom ili blagdanom uvećavaju se 30%.
 • Za čekanje stranke više od jednog sata obračunava se 60 kn po započetom satu i naplaćuje se od korisnika usluge. Za čekanje stranke obvezna je najava i odobrenje KC, a odnosi se na obvezu čekanja na mjestu intervencije kod policijskog očevida ili čekanja u redu za trajekt kao i vrijeme provedeno na trajektu.
 • Stvarno nastali troškovi naknade za ceste, mostove, tunele i trajekte obračunavaju se u dolasku i odlasku.
 • HAK posebnim korisnicima sukladno zaključenom ugovoru može odobriti popust na naknade definirane ovim pregledom.
 • U iznose naknada nije uračunat PDV.

Ovaj Pregled naknada za usluge tehničke pomoći na snagu stupa danom donošenja, a primjenjuje se počev od dana 15. lipnja 2011. S danom primjene ovog Pregleda prestaje važiti Pregled naknada za usluge tehničke pomoći što ga je Upravni odbor Hrvatskog autokluba usvojio na svojoj 43. sjednici dana 03. svibnja 2007. Ovaj Pregled naknada dostupan je svakome korisniku usluga tehničke pomoći u svako doba, a osobito u vrijeme pružanja usluga te su ga pružatelji usluga dužni istaknuti na vidnome mjestu i na zahtjev predočiti svakom korisniku usluge.

Repozitorij

 • Karta

 • Planer

Pretraživanje karte

npr. Avenija Dubrovnik 44, Zagreb

Planiranje putovanja

do

Kamere

Gore
Dolje
 • Učitavam...
Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo u korištenju ovih web-stranica, na Vaše računalo pohranjujemo tzv. kolačiće (cookies). Više informacija