Kako vozim?

O sustavu

Kako Vozim? Sve detalje o sustavu Kako Vozim? možete saznati na službenoj stranici sustava.

Sustav Kako vozim?, poznatiji pod nazivom How's my driving, aktivan je već dugi niz godina, te se dokazao kao jedan od najučinkovitijih sustava u segmentu nadzora flotnih vozila i vozača. U Hrvatskoj je projekt pokrenut kao odgovor na loše stanje sigurnosti u cestovnom prometu komercijalnih vozila. Sustav je u potpunosti sukladan sa ciljevima i zadacima Hrvatskog autokluba kao udruge koja štiti interese članova, vozača i drugih sudionika u prometu, predlaže mjere i utječe na prometnu politiku.

Ovaj zajednički projekt HAK-a i tvrtke Aretis oktan jedan je od načina kako utjecati na svijest i savjest prvenstveno vozača flotnih vozila a posredno i svih sudionika u cestovnom prometu.

Problem anonimnosti

Nepoštivanje propisa, agresivnost, brza vožnja, ne ispunjavanje radnih obveza, itd. su sve faktori koji pridonose povećanju troškova i crnih statistika na prometnicama. Istraživanja Ministarstva unutarnjih poslova RH su pokazala da najveći problem u prometu proizlazi iz nedovoljne prometne kulture vozača. Glavni katalizator istih je da su vozači skloniji nepropisnoj vožnji kada imaju osjećaj da ih anonimnost štiti od odgovornosti i sankcija. Sustav Kako vozim? pomaže u otkrivanju neodgovornih vozača čime se značajno pridonosi sigurnosti u cestovnom prometu, a korisnicima sustava pruža mogućnost smanjenja troškova voznog parka.

Beneficije sustava Kako vozim?

  • Smanjenje broja nesreća
  • Smanjenje troškova voznog parka tvrtki
  • Povećanje dobiti korisnicima

Funkcija sustava Kako vozim?

Cilj sustava Kako vozim? je svim korisnicima smanjiti troškove voznog parka i voditi brigu o njihovom brendu što se postiže detekcijom neodgovornog ponašanja što za posljedicu ima smanjenje broja izazvanih nesreća i posljedica izazvanih istim, smanjenje premija osiguranja, kazni i sudskih postupaka.

Sustav Kako vozim? uklanja osjećaj anonimnosti te pozitivno djelovati na svijest vozača i ostalih sudionika u prometu da promjenom svog ponašanja i poštivanjem prometnih propisa direktno pozitivno utječu na stanje prometne sigurnosti.

U nastojanju da pristigne europske zemlje, Hrvatska nužno treba implementirati nove programe i sustave koji se odnose na sigurnost u cestovnom prometu kako bi smanjila broj tragičnih posljedica. Trenutno se statistika vezana za broj nesreća i smrtno stradalih osoba bitno razlikuje od naših europskih susjeda. Kad će sigurnost prometa na hrvatskim cestama dosegnuti tu razinu, ovisit ce o naporu cjelokupnog društva, ulaganju u povećanje sigurnosti cestovnog prometa te posebno o razvijanju prometne kulture svih sudionika u prometu.

Hrvatski autoklub je lider u sigurnosti i humaniziranju prometa, koji svojim članovima jamči mobilnost i veću kvalitetu života te s njima razvija klupski odnos. Potičemo vozačku solidarnost među našim članovima ali i svim drugim sudionicima u prometu. Očekujemo kako će Kako vozim? povećati mogućnost utjecaja pojedinaca na stanje sigurnosti u prometu i povećanje prometne kulture.

Sudjelovanje u projektu Kako vozim? pozitivno djeluje na ostvarenje zajedničkog cilja: smanjenju stradavanja u prometu i povećanji sigurnosti na cestama.

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo u korištenju ovih web-stranica, na Vaše računalo pohranjujemo tzv. kolačiće (cookies). Više informacija