Prometna prognoza za Uskrsni vikend od 18. do 21. travnja 2014. godine

Objavljeno: 15.4.2014.

Pojačan promet očekujemo od petka, 18. travnja i to uglavnom na gradskim prometnicama, a u popodnevnim satima promet je pojačati osobito na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora, ali i na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka. Slično se očekuje i na Ličkoj magistrali (D1), na Jadranskoj magistrali (D8) kao i na prilazima turističkih središta duž obale, a posebice u Istri i u Dalmaciji.

Ulazak osobnih vozila bit će pojačan na graničnim prijelazima sa Slovenijom, na Maclju i Bregani u kontinentalnom dijelu Hrvatske, te na Kaštelu, Plovaniji i Rupi u Istri i Primorju. Pojačanog prometa bit će na graničnom prijelazima s Bosnom i Hercegovinom u oba smjera, te sa Srbijom na izlasku iz zemlje.

Trajektna pristaništa će također biti mjesta gdje se očekuje pojačan promet i moguća čekanja. Osobito na sjevernom Jadranu, u pristaništima Brestova, Valbiska, Stinica i Prizna, te u lukama u Zadru i Splitu.

Na Uskrskni ponedjeljak pojačan promet i gužve moguće su, sredinom i krajem dana u povratku prema svojim odredištima. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bregana i dalje prema Sloveniji, ali i na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb s obale prema unutrašnjosti. Na prilazima gradu Zagrebu, na naplatnim postajama Lučko i Rugvica, kao i na zagrebačkoj obilaznici (A3), posebice krajem dana, moguća su gužve i kraća čekanja.

Kontaktni centar, u čijem se sklopu nalazi i Informativni centar Hrvatskog autokluba stoji na usluzi svim vozačima u dane blagdana. Naši mehaničari i vozači vučnih službi dežurat će danonoćno, a pozivom na broj 1987, svaki vozač u nevolji dobit će pomoć na cesti u slučaju kvara vozila. Informacije o stanju u prometu na cestama može se dobiti na broj telefona 072 777-777, čuti na drugom programu Hrvatskog radija, pronaći na našim Internet stranicama (Stanje na cestama), Facebook stranici i na našoj aplikaciji za pametne telefona, za Android i iOS operativne sustave.