Održana svečana sjednica Skupštine HAK-a povodom Dana HAK-a

Objavljeno: 2.6.2017.

HAK ima 215.000 članova s tendencijom daljnjeg rasta. Radimo na edukaciji najranjivijih skupina u prometu, aktivni smo u prometnoj preventivi, osobito mnogo radimo s djecom i u tom segmentu smo napravili veliki iskorak – rekao je predsjednik HAK-a g. Slavko Tušek.

Svakoga 1. lipnja Hrvatski autoklub se prisjeća vizionara koji su na taj dan 1906. godine osnovali našu udrugu ili tada Prvi hrvatski automobilni klub. Nakon prošlogodišnje proslave 110. obljetnice, ovogodišnja 111. obljetnica nije bila jubilarna, ali je zato jednako vrijedna jer govori o kontinuitetu kvalitetnog rada ili kako bi predsjednik Hrvatskog autokluba g. Slavko Tušek naglasio: HAK i autoklubovi su opstali i u najtežim povijesnim okolnostima i zaslužili su da ih čuvamo.

Na svečanoj sjednici Skupštine HAK-a povodom dana naše udruge podijeljene su nagrade i priznanja pojedincima i klubovima koju su to zaslužili. No, prije same ceremonije uručenja koju su vodili predsjednik HAK-a g. Slavko Tušek i njegov zamjenik g. Ivo Bikić, čelni čovjek HAK-a obratio se nazočnima: Hrvatski autoklub je danas visokom nivou, a to ste mogli vidjeti i prije godinu dana na proslavi 110. godišnjice u hotelu Esplanada kada smo dobili mnogo pohvala za naš rad od predsjednika FIA-e Jeana Todta, ali mnogih drugih čelnika inozemnih klubova i institucija. Tom prigodom smo tiskali i hvaljenu monografiju. Gdje smo danas? HAK ima 215.000 članova s tendencijom daljnjeg rasta. Radimo na edukaciji najranjivijih skupina u prometu, aktivni smo u prometnoj preventivi, osobito mnogo radimo s djecom i u tom segmentu smo napravili veliki iskorak.

Predsjednik Hrvatskog autokluba g. Slavko Tušek potom je naglasio kontinuirani rast u kvaliteti obnašanja poslova s naslova javnih ovlasti, veliku, nezaobilaznu ulogu HAK-a u smanjenju broja stradalih na cestama, osobito implementacijom najmodernijih metoda u obučavanju mladih vozača.

Hvala svima prije nas, hvala svima koji djeluju u tijelima upravljanja, hvala djelatnicima u Stručnoj službi, hvala autoklubovima, temeljnim i lokalnim. Uvijek je 1. lipnja prilika da se prisjetimo onih koji su posebno zadužili HAK i da im za njihov rad uručimo priznanja i nagrade. Svi ćemo mi jednoga dana otići, prije ili kasnije, ali HAK će ostati, HAK treba čuvati i treba uporno raditi na povećavanju standarda – zaključio je predsjednik Hrvatskog autokluba g. Slavko Tušek.

Voditelj svečanosti g. Matija Lovrec potom je za govornicu pozvao g. Dragutina Srečeca, predsjednika Automoto kluba Križevci, koji se zahvalio u ime svih nagrađenih. G. Dragutin Srećec kazao je: kada netko primi godišnju nagradu HAK-a to je za njega veliko priznanje. To je dokaz da je primijećen doprinos te osobe ili kluba u jačanju gospodarske osnove cijele naše asocijacije. Sve to radimo kako bismo našim članovima osigurali najbolju moguću uslugu, kako bismo podignuli razinu našeg sustava pomoći na cesti, kako bismo se dodatno afirmirali u sredinama u kojima djelujemo i kako bismo ostavili trag u prometnoj preventivi te utjecali na smanjenje broja stradalih u prometu.

Nakon obraćanja predsjednika AMK Križevci uslijedilo je zajedničko fotografiranje svih dobitnika nagrada i priznanja. Ovogodišnja 111. obljetnica još je jedan dokaz onoga o čemu je govorio i predsjednik Hrvatskog autokluba g. Slavko Tušek, a to je snaga tradicije s jedne strane te s druge strane ulaganje u izvrsnost kao trajno opredjeljenje.

Popis primatelja nagrada i priznanja Hrvatskog autokluba

Godišnja nagrada HAK-a

  1. Stanko Smodlaka, predsjednik AK Split
  2. Dragutin Srečec, predsjednik AMK Križevci
  3. Marin Pajić, predsjednik AMK Slavonac, Osijek
  4. Milan Bičanić, tajnik AK Vinkovci
  5. Vesna Kerdić, tajnica AMK Marsonia, Slavonski Brod
  6. Boris Dušić, AK Koprivnica

Jubilarna nagrada za autoklubove

  1. AK Split, 110 godina postojanja
  2. AK Marsonia, Slavonski Brod, 90 godina
  3. AMK Slavonac, Osijek, 90 godina
  4. AK Koprivnica, 70 godina
  5. AK Krk, 70 godina
  6. AK Zlatar, 70 godina
  7. AK Samobor, 70 godina
  8. AK Virovitica, 60 godina
  9. AK Slatina, 60 godina
  10. AK Dalmacija, Sinj, 20 godina
  11. AK CIAK, Zagreb, 10 godina

Priznanja HAK-a

  1. AK Nova Gradiška, za postignute rezultate na povećanju broja članova
  2. AK Sesvete, za postignute rezultate u radu na prometnoj preventivi i unapređivanju cestovnog prometa
  3. Miroslav Sučić, voditelj Odjela homologacije u Stručnoj službi, za postignute rezultate u provođenju poslova javnih ovlasti
  4. Fakultet prometnih znanosti Zagreb, za postignute rezultate u razvoju HAK-a