Predsjednik Hrvatskog autokluba

Predsjednika HAK-a bira Skupština iz redova članova Skupštine, na mandat od četiri godine. Predsjednik predsjedava Skupštini i predsjednik je Upravnog odbora, te predstavlja HAK u zemlji i inozemstvu, brine o pripremi sjednica Skupštine i Upravnog odbora te potpisuje odluke tih dvaju tijela. Predsjednik HAK-a je Slavko Tušek, dipl. ing.

Slavko Tušek, dipl. ing.

Slavko Tušek, dipl. ing.

Predsjednik Hrvatskog autokluba

Gospodin Slavko Tušek rođen je 1951. godine i diplomirani je inženjer prometa, predsjednik je Hrvatskog autokluba od 2012., te je predsjednik Hrvatskog autokluba temeljnog autokluba "Varaždin" od 2016.

U profesionalnoj karijeri, od 1983. do 2016. obnašao je dužnost tajnika Hrvatskog autokluba temeljnog autokluba "Varaždin", a u istom autoklubu od 1977. bio je šef tehničke službe. Prethodno je radio u tvornici alatnih strojeva Prvomajska u Zagrebu u službi razvoja.

U tijelima Hrvatskog autokluba g. Tušek obnašao je niz dužnosti. Bio je zamjenik Predsjednika Hrvatskog autokluba od 2008. do 2012. Od 1995. godine je član Upravnog odbora, a od 1987. je član Skupštine Hrvatskog autokluba. Predsjednik je Odbora za javne ovlasti Hrvatskog autokluba od 2006. godine a bio je i član Odbora za SPI službu od 1978. do 1982. godine te predsjednik Odbora za ekonomski razvoj od 1995. do 1999. godine.

Od 1999. godine do danas je predsjednik Komisije za dodjelu nagrada i priznanja Hrvatskog autokluba.

G. Tušek nositelj je spomenice Domovinskog rata 1990.-1992. te spomenice domovinske zahvalnosti «Oluja» i nosilac odlikovanja.

G. Tušek predsjednik je Županijskog odbora za sigurnost prometa Varaždinske županije u dva mandata te zamjenik predsjednika Odbora za sigurnost prometa grada Varaždina u dva mandata. Kako je bio amaterski sportaš – hrvač u prvoj ligi, u dva je mandata član Upravnog odbora Hrvačkog kluba Varteks. G. Tušek je i član predsjedništva Hrvatske turističke zajednice grada Varaždina u dva mandata te član skupštine Croatia Osiguranja.