O informativnom centru

U Informativni centar stižu informacije o stanju na cestama iz odgovarajućih službi Hrvatskih cesta, Hrvatskih autocesta, Autoceste Rijeka-Zagreb, Autoceste Zagreb-Macelj i tvrtke Bina-Istra.

Informacije, svakodnevno dobivamo i iz operativnih centara i postaja MUP-a RH, s graničnih prijelaza, od prijevoznika u javnom obalnom pomorskom prometu (U.T.O. Kapetan Luka, Rapska plovidba, Linijska nacionalna plovidba, Jadrolinija i dr.), kao i od mehaničara odnosno ugovornih suradnika HAK-a, ali i od vozača koji se svojim motornim vozilom nalaze na cestama.

Izvješća se u Informativnom centru redovito mijenjaju najmanje tri puta, a zatim ih šaljemo putem maila na adrese HINE, redakcija informativnog programa HRT-a, prvog i drugog programa Hrvatskog radija, teleteksta kao i mnogobrojnim radio postajama te autoklubovima (domaćim i inozemnim). Vrlo često informacije objavljujemo na našim web stranicama, Facebooku te na Smartphone aplikaciji.

U suradnji s 2. programom Hrvatskog radija obavijesti na hrvatskom jeziku o stanju na cestama emitiraju se svakodnevno od 6.30 do 21.30 sati. U dane vikenda tijekom turističke sezone ili prema potrebi, emitiraju se izvanredne vijesti na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.

Od 15. lipnja do 15. rujna, inozemni vozači dobivaju informacije na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku, svakodnevno od 6.30 do 21.30 sati na frekvencijama 2. programa Hrvatskog radija, Hrvatskog katoličkog radija i Radio Dalmacije.

Tijekom turističke sezone organizacija i način rada Kontaktnog centra Hrvatskog autokluba u čijem sklopu se nalazi i Informativni centar prilagođava se potrebama velikog broja korisnika s različitih govornih područja (engleskog, njemačko, talijanskog i španjolskog govornog područja).

Od prosinca 2012. godine informacije o stanju na cestama emitiramo i kroz program Radio INA, koji se sluša u 140 benzinskih crpki ove kompanije diljem Hrvatske. Informativni centar (u suradnji s tvrtkom Digimark) priprema za objavu kratke spotove Promet INFO, koji idu u emisijama „Dobro jutro Hrvatska“ i „Hrvatska uživo“ na HTV i Prognozu prometa koja se objavljuje iza vremenska prognoze na 3. Dnevniku HTV-a. U eksperimentalnim informativnim dionicama na 4. Programu HTV-a, također, objavljuje se stanje na cestama te PrometINFO i Prognoza prometa.

U Informativnom centru prati se stanje u prometu putem više od 150 videokamera Hrvatskog autokluba, te Hrvatskih autocesta i Autoceste Rijeka-Zagreb. Te informacije javnosti su dostupne na internetskim stranicama www.hak.hr, kao i korisnicima pametnih telefona na Smartphone aplikaciji za Android i iOS operativni sustav. Te se aplikacije besplatno mogu preuzeti u mobilnim trgovinama Apple App Store te Google Play. Video-zapisi s naših video-kamera prosljeđuju se i na video-zid u OKC-u Ministarstva unutarnjih poslova u Zagrebu. U planu je postavljanje novih kamera kako bismo omogućili kvalitetnije izvješćivanje o stanju na cestama.

Broj informacija o stanju na cestama na koji građani neposredno dobivaju informacije glasi 072 777 777 (INFO HAK). Na taj broj građani, također, mogu dojavljivati poteškoće na koje nailaze u prometu.

  • Karta

  • Planer

Pretraživanje karte

npr. Avenija Dubrovnik 44, Zagreb

Planiranje putovanja

do

Kamere

Gore
Dolje
  • Učitavam...
Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo u korištenju ovih web-stranica, na Vaše računalo pohranjujemo tzv. kolačiće (cookies). Više informacija