Međunarodna suradnja

Usluge tehničke pomoći

Hrvatski autoklub (HAK) ponosno se ističe svojom međunarodnom suradnjom na poslovima pomoći na cesti. Naša mreža partnerstava s inozemnim autoklubovima i tvrtkama diljem Europe omogućuje nam pružanje vrhunskih usluga tehničke pomoći izvan teritorija Republike Hrvatske. Ova suradnja donosi brojne prednosti i olakšava putovanje i mobilnost naših članova i korisnika koji trebaju pomoć na cesti izvan Hrvatske.

Ovi partneri koriste naše usluge tehničke pomoći za svoje korisnike kada se nalaze u Republici Hrvatskoj. Svake godine, odradi se oko 6000 usluga vezanih uz otklon kvara i prijevoz vozila za inozemne korisnike, pružajući im potrebnu pomoć i sigurnost tijekom njihovih putovanja.

Neki od najčešćih inozemnih autoklubova s kojima ostvarujemo najviše usluga tehničke pomoći uključuju austrijski Österreichischer Automobil-, Motorrad- und Touring Club (ÖAMTC), nizozemski Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB (ANWB), njemački Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC), slovenski Avto-Moto Zveza Slovenije (AMZS), švicarski Touring Club Suisse (TCS), bosanskohercegovački Auto-moto savez BIHAMK, te mnoge druge organizacije. Ovi partneri također pružaju pomoć na cesti našim članovima i korisnicima u svojim državama, osiguravajući međunarodnu pokrivenost i podršku na temelju međunarodnih sporazuma i ugovora. Svake godine, naša suradnja rezultira s oko 600 usluga tehničke pomoći u inozemstvu za naše članove i korisnike iz Republike Hrvatske. Ova međunarodna mreža osigurava da vozači imaju podršku i kad su izvan svoje matične države.

HAK je ponosan na svoju međunarodnu suradnju koja dodatno unapređuje sigurnost i mobilnost vozača na hrvatskim cestama, kao i diljem Europe. Bez obzira na destinaciju putovanja, možete računati na nas i naše partnere da ćemo vam pružiti potrebnu pomoć kad vam bude najpotrebnija.
 

HAK

 

HAK

Edukacija mehaničara

HAK ima čast sudjelovati u međunarodnoj suradnji na području edukacije mehaničara u partnerstvu s inozemnim autoklubovima i organizacijama. Jedan od ključnih događanja koja prikazuje našu posvećenost unaprjeđenju kvalitete pružanja usluga pomoći na cesti jest "Trening za izvrsnost".

Puni naziv ovog događanja je "Road Patrol Training for Excellence," a zajednički ga organiziraju FIA regija I (udruženje koje predstavlja 101 klub mobilnosti i preko 40 milijuna članova) i ARC Europe Group (tvrtka u vlasništvu najvećih europskih autoklubova specijalizirana za pružanje usluga pomoći na cesti s mrežom u više od 40 zemalja). Ovaj događaj ima bogatu povijest, počevši s prvim natjecanjem 2004. godine u Ukrajini. Inicijalno je organiziran za autoklubove iz FIA Koordinacijskoga foruma za srednju i istočnu Europu (COFO) s ciljem podizanja kvalitete pružanja usluga pomoći na cesti članovima i ostalim korisnicima.

Na tom prvom natjecanju, Hrvatski autoklub je ostvario pobjedu, što je rezultiralo time da smo postali domaćin sljedećeg natjecanja. HAK je bio ponosan domaćin ovog natjecanja čak deset puta, održavajući ga na dvije različite lokacije - u Kutini i Šibeniku. Na ovom prestižnom natjecanju sudjeluje 16 timova iz različitih zemalja.

Iako natjecanje samo po sebi potiče timsku dinamiku i stimulira sudionike, glavni cilj "Road Patrol Training for Excellence" je edukacija. Ovaj događaj omogućuje mehaničarima da usvoje nova znanja, vještine i tehnike kako bi se usluga pomoći na cesti, koju cijela mreža autoklubova pruža, podigla na višu razinu kvalitete. Edukacijski dio događanja sastoji se od radionica i predavanja koja obrađuju specifične probleme s kojima se mehaničari mogu suočiti na cesti. Osim mehaničara-natjecatelja, sudjeluju i instruktori mehaničara te voditelji poslova vezanih uz pomoć na cesti.

"Road Patrol Training for Excellence" predstavlja vrhunski primjer međunarodne suradnje i edukacije u cilju unaprjeđenja sigurnosti i mobilnosti vozača na cestama diljem Europe. Hrvatski autoklub je ponosan što može doprinijeti ovoj vrijednoj inicijativi koja osigurava da vozači dobivaju najbolju moguću pomoć na cesti.

Poveznice:
Road Patrol Training for Excellence 2017 – Vransko, Slovenija
Road Patrol Training for Excellence 2018 – Beč, Austrija
Road Patrol Training for Excellence 2019 – Utrecht, Nizozemska
Road Patrol Training for Excellence 2021 – Luksemburg
Road Patrol Training for Excellence 2022 – Cascais-Lisabon, Portugal

HAK