Postani vozač

Na ovom dijelu web stranica Hrvatskog autokluba možete dobiti korisne informacije u vezi poslova organiziranja i provođenja vozačkih ispita, stručnog usavršavanja djelatnika autoškola, ovlaštenih ispitivača i ovlaštenih nadzornika, te pregled različitih propisa i stručnih uputa vezanih uz ove poslove

U sklopu vozačkih ispita možete dobiti informacije o načinu polaganja vozačkih ispita, ali i korisne informacije o osposobljavanju kandidata za vozače pojedinih kategorija vozila. Ako želite provjerite svoje znanje u poznavanju prometnih propisa na usluzi su vam i on-line ispiti iz prometnih propisa.

U sklopu stručnog usavršavanja naći ćete informacije u vezi izdavanja pojedinih dozvola, kao i sve informacije o polaganju različitih stručnih ispita ili polaganju provjera stručne osposobljenosti, a u skladu s pozitivnim propisima i općim aktima Hrvatskog autokluba.

Na popisu priloženih propisa i uputa naći ćete različite pravilnike, odluke i stručne upute koje pobliže uređuju ove djelatnosti.

Opisani poslovi provedbe vozačkih ispita i stručnog usavršavanja proizlaze iz pojedinih javnih ovlasti, koje su od strane Vlade Republike Hrvatske, povjerene Hrvatskom autoklubu. Obnašanjem povjerenih nam poslova nastojimo stalno podizati sveukupno znanje, prometnu kulturu, vještine, navike i ponašanja vozača.