Sigurno u školu s HAK-om

Hrvatski autoklub zajedno s udruženim autoklubovima organizira tradicionalnu prometno-edukativnu akciju „Sigurno u školu s HAK-om“.

U 2018. godini akcija se održava po 50. jubilarni put.

Akcija je vezana uz početak nove školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.


Rečenom akcijom želi se senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu.
Veliki broj tih „novih sudionika u prometu“ po prvi se puta pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja, koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost.
 
Prometno-edukativna akcija „Sigurno u školu s HAK-om“  organizira se u svim većim gradovima u Republici Hrvatskoj neposredno prije početka i u prvom tjednu nove školske godine.
 
Središnje događanje povodom početka školske godine održava se u Zagrebu (u pravilu na središnjem gradskom trgu), uz prigodan program i poklone.
 
Nositelj akcije u Gradu Zagrebu je Hrvatski autoklub ili/i jedan od temeljnih autoklubova u Gradu Zagrebu.
 

Galerija fotografija

Sigurno i vješto u prometu Sigurno i vješto u prometu Sigurno i vješto u prometu Sigurno i vješto u prometu Sigurno i vješto u prometu Sigurno i vješto u prometu Sigurno i vješto u prometu Sigurno i vješto u prometu Sigurno i vješto u prometu

Slikovnica

Slikovnica Sigurno i vješto u prometu

Letak

Letak za roditelje

Letak za vozače

Letak za djecu