Projekt "Zlatne godine"

Hrvatski autoklub je nakon ukidanja restriktivnih mjera uslijed pandemije virusa Covid-19 nastavio realizaciju projekta “Zlatne godine”. Projekt je namijenjen osobama starije životne dobi koje sve češće stradaju u prometnim nesrećama. Cilj je u neposrednoj komunikaciji s njima elaborirati taj problem s naglaskom na specifične poteškoće s kojima se stariji sudionici susreću u prometu. Tijekom interaktivnog predavanja sudionici rješavaju kratki, pet minutni test o prometnim propisima i pravilima. Kako bi procijenili svoje sposobnosti aktivnog sudjelovanja u prometu dostupan je  i test samo evaluacije. Program se realizira tijekom 60 minuta. Svim nazočnima HAK daruje prikladne promotivne  poklone.

U suradnji s AMK Križevci 18. ožujka 2022. godine program je realiziran za četrdesetak starijih članova u prostorijama kluba.  U Matici umirovljenika grada Zagreba 25. travnja 2022. godine u programu je sudjelovalo oko 50 osoba čemu je snimljen kratki filmski prilog.

Pozivaju se udruge umirovljenika zainteresirane za provedbu programa, koji je besplatan, da kontaktiraju HAK na telefon 01/ 66 11 946 ili 66 11 999.