I Ti možeš spasiti život

FIA Grant Programme

Međunarodna automobilistička asocijacija (FIA) i Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC)  8. svibnja 2014. potpisali su Memorandum o razumijevanju  se u nastojanju da se smanji broj ozlijeđenih i smrtno stradalih na cestama.  FIA je pozvala autoklubove iz cijelog svijeta da se pridruže inicijativi posvećenoj  poboljšanju svijesti o važnosti prve pomoći i nominiraju Small (S) -projekt u okviru Grant programa- „Giving everyone the chance to be a life- saver“. Hrvatski crveni križ podupro je HAK da nominira projekt „I ti možeš spasiti život“. Uz još dvanaest projekata iz cijelog svijeta FIA ga je nagradila s 5.000 eura za podizanje svijesti o važnosti prve pomoći.

FIA Grant Programme


HAK je nabavio opremu- lutke za vježbu oživljavanja (Little Anne) i daske za imobilizaciju koje je glavni tajnik Hrvatskog autokluba Zvonko Šmuk predao direktoru Hrvatskog crvenog križa Robertu Marktu.

 Oprema je donirana gradskim društvima crvenog križu  Dubrovnik, Knin, Gospić, Zagreb, Križevci i Vinkovci. Tom prigodom su na centralnim gradskim trgovima u tim mjestima organizirane javne prezentacije pružanja prve pomoći.

 


 


VIDEO: FIA-Grant Programme: "I Ti možeš spasiti život"

Repozitorij