Služba tehničke pomoći

Na ovome mjestu predstavljamo sustav tehničke pomoći na cesti Hrvatskog autokluba (HAK). Auto moto savez Hrvatske (AMSH) počeo je 1963. godine pružati usluge pomoći na cesti, sa šest žutih "Zastava" 750 koje su svakodnevno patrolirale magistralnim cestama. HAK je pravni sljednik Auto moto saveza Hrvatske.

Naša misija je osigurati sigurnost i mobilnost vozača na prometnicama diljem zemlje, bez obzira na situaciju ili mjesto gdje se nalazite.

Usluge tehničke pomoći

Sukladno Zakonu o HAK-u i Pravilniku o pružanju usluga tehničke pomoći vozačima na cesti, sustav tehničke pomoći na cesti HAK-a temelji se na resursima udruženih autoklubova i stručne službe HAK-a. Osim toga, surađujemo s ugovornim suradnicima kako bismo osigurali da naša pomoć bude dostupna svima, čak i na područjima gdje ne postoji dovoljan kapacitet za pružanje usluga.

HAK pruža tehničku pomoć domaćim i inozemnim vozačima motornih vozila na javnim cestama diljem Republike Hrvatske. Naša ponuda usluga uključuje otklanjanje kvarova na vozilima, kao i usluge uklanjanja i prijevoza oštećenih ili vozila u kvaru. Bez obzira jeste li domaći vozač ili turist u tranzitu, možete računati na našu stručnost i brzu intervenciju.

Naši izvršitelji pružaju impresivan broj usluga tehničke pomoći. Svake godine, izvrši se preko 60 000 usluga tehničke pomoći koje obuhvaćaju različite scenarije. To uključuje otklon kvara na vozilu, zamjenu kotača, istakanje pogrešno utočenog goriva, otvaranje vozila radi izgubljenih ili zaključanih ključeva, prijevoz vozila u kvaru ili oštećenih vozila te mnoge druge situacije u kojima naši mehaničari i vozači mogu pružiti potrebnu pomoć.
 

HAK
HAK

Dostupnost i vrijeme

Hrvatski autoklub je dostupan 365 dana u godini, 24 sata dnevno. Neovisno o tome gdje se nalazite u Hrvatskoj, uključujući otoke, nastojimo vam pružiti pomoć u najkraćem mogućem roku. Naše usluge temelje se na najvišim europskim standardima, osiguravajući vrhunsku kvalitetu usluga i brzu reakciju od trenutka zaprimanja poziva u Kontaktnom centru Hrvatskog autokluba do dolaska na mjesto incidenta odnosno potrebe.

Mreža izvršitelja usluga tehničke pomoći

U sustav tehničke pomoći HAK-a uključen je impozantan broj partnera, okupljajući preko 110 izvršitelja, uključujući autoklubove i naše ugovorne suradnike. Sustav tehničke pomoći broji više od 270 stručnih zaposlenika, mehaničara i vozača, čije su vještine ključne za osiguravanje sigurnosti i mobilnosti na cestama Hrvatske.

U sustavu tehničke pomoći raspolaže se s impresivnih 60-ak pokretnih radionica koje su opremljene uređajima i alatom za brzi otklon kvara, zamjenu kotača, otvaranje vozila, istakanje pogrešno utočenog goriva i sl. Osim toga, na raspolaganju imamo oko 200 specijalnih vozila za uklanjanje i prijevoz. Ova vozila su ključna za premještanje oštećenih ili vozila u kvaru s ceste te osiguravaju da vozilo bude sigurno prevezeno do odredišta.

Neovisno o tome jeste li domaći vozač ili turist, Hrvatski autoklub je tu da vam pruži sigurnost i pomoć na cestama Republike Hrvatske. Kontaktirajte nas kad god vam je potrebna pomoć na cesti, jer to je naša tradicija.