Sigurnost u prometu

Odjava vozila je obveza novog vlasnika

Izmjene i dopune zakona o sigurnosti prometa na cestama

Promjene su zanimljive: na primjer, ukida se ograničenje snage motora osobnog automobila B kategorije kojim smiju upravljati mladi vozači.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama doživio je izmjene i dopune. Vlada Republike Hrvatske je 30. travnja 2015. godine predložila Hrvatskom saboru donošenje po hitnom postupku Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Sabor je raspravio i izglasao Zakon. Razlog hitnosti nalazi se u obvezi usklađivanja Zakona o sigurnosti prometa na cestama s pravnom stečevinom Europske unije.

Testiranja

Cybex Cloud Q najsigurniji

Test dječjih autosjedalica

Ponuda dječjih autosjedalica na tržištu povećava se iz godine u godinu. Različiti proizvođači žele nametnuti svoje proizvode i izboriti se za što izdašniji tržišni kolač. Nažalost, mnogi pritom zanemaruju sigurnost i kvalitetu kako bi njihova autosjedalica cjenovno bila što prihvatljivija. Ipak, ni ove godine prilikom izbora niste prepušteni sami sebi. HAK i njegovi partneri ponovno su testirali velik broj dječjih autosjedalica.

Prvo ovogodišnje testiranje dječjih autosjedalica koje redovito provode HAK i njegovi partneri imalo je najveći broj kandidata do sada. 

Revija HAK

Revija 240 - lipanj 2015.

Revija 240 - lipanj 2015.

Reviju HAK možete preuzeti nakon prijave na članski portal Moj HAK