Sigurno u školu s HAK-om

Hrvatski autoklub zajedno s udruženim autoklubovima kontinuirano organizira tradicionalnu prometno-edukativnu akciju „Sigurno u školu s HAK-om“, više od 50 godina.

Akcija je vezana uz početak nove školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.
 
Kroz provođenje akcije želi se senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina, u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu.
 
Veliki broj tih „novih sudionika u prometu“ po prvi put se pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja, koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost.
 

Prometno-edukativna akcija „Sigurno u školu s HAK-om“ provodi se na nacionalnoj razini neposredno prije početka i u prvim tjednima nove školske godine.

Konkretne savjete vozačima, obiteljima i samim mališanima, koje je Hrvatski autoklub pripremio u sklopu preventivno-edukativne akcije „Sigurno u školu s HAK-om“, između ostalog,  možete pogledati u posebno izrađenim kratkim video-spotovima.

 

Edukativni video-spotovi

Letak za djecu (preuzmite)

Letak za djecu

Letak za djecu

Letak za djecu

Bojanka za djecu (preuzmite)

Bojanka za djecu

Bojanka za djecu

Bojanka za djecu