HAK-ova donacija kontejnera Autoklubu Sisak

Objavljeno: 15.1.2021.

Autoklub Sisak posjetili su predsjednik HAK-a Slavko Tušek, glavni tajnik Željko Mijatović te pomoćnik glavnog tajnika dr. sc. Sinan Alispahić.

Snažni potresi najviše su pogodili Sisačko-moslavačku županiju, odnijeli su ljudske živote i pričinili veliku štetu, koja se mjeri u milijardama eura. Dodaju li se tome potresi u Zagrebu te koronakriza, 2020. godina je doista bila teška za Hrvatsku. Jedan od teško stradalih je i naš Autoklub Sisak. Potres je oštetio zgradu Autokluba, a i dio djelatnosti poput autoškole u prvim danima nakon potresa bio je na čekanju. No, život ide dalje, a s njim i aktivnosti koje su potrebne za njegovo servisiranje.

Hrvatski autoklub je reagirao vrlo brzo, te je Autoklubu Sisak donirao tri opremljena kontejnera. Autoklub Sisak posjetili su predsjednik HAK-a Slavko Tušek, glavni tajnik Željko Mijatović te pomoćnih glavnog tajnika dr. sc. Sinan Alispahić. U jednome su sve službe koje su potrebne za nesmetani rad Autokluba Sisak, članstvo, autoškola…, a u dva kontejnera je ispitni centar iz predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila, koji je uz pomoć HAK-ovih službi brzo opremljen.

- Potresi koji su pogodili ovaj dio Hrvatske svojim intenzitetom i katastrofalnim posljedicama ostavili su brojne ožiljke. Mi smo reagirali brzo i vidjeli da je zgrada Autokluba Sisak trenutno neupotrebljiva. Odlučili smo pomoći i osigurati nužne uvjete da Autoklub može funkcionirati i da edukacija vozača ide svojim tijekom. Život mora ići dalje čak i nakon ovakvih katastrofa, koje su nas iskreno pogodile. Ovi kontejneri omogućavaju visoki standard i pomoći će Autoklubu Sisak u održavanju svih djelatnosti - rekao je predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek.

Tajnik Autokluba Sisak Antun Lohert nije krio zadovoljstvo pomoći koju je dobio od Hrvatskog autokluba:

- Zahvaljujem Hrvatskom autoklubu na ovim kontejnerima. Oni će nam omogućiti da nastavimo sa svim svojim aktivnostima. Hrvatski autoklub je pokazao iznimnu brigu i to je ono što nas raduje i pokazatelj je da imamo krovnu organizaciju koja je kvalitetno ustrojena i organizirana.

Zgrada AK Sisak je u stanju koje je daleko od idealnoga.

- Razmjeri štete su doista ogromni. Zgrada je privremeno neupotrebljiva, dobili smo žutu naljepnicu. Oštećeni su brojni nosivi zidovi. Sada čekamo obnovu, ali zahvaljujući Hrvatskom autoklubu možemo nastaviti s nesmetanim radom.

Čelnici HAK-a obišli su zgradu Autokluba Sisak, a pridružio im se i predsjednik AK Sisak prof. dr. sc. Anto Markotić.