Predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek ponovno izabran u tijela upravljanja FIA Regije I

Objavljeno: 24.5.2021.

Predsjednik Hrvatskog autokluba g. Slavko Tušek izabran je u novi, treći mandat u Revizorskom odboru FIA Regije I, uz g. Lutz Leif Lindena iz njemačkog autokluba AvD, g. Thomasa Mehlmauera iz austrijskog kamping kluba te g. Frédérica Maeyensa iz Belgijskog kraljevskog autokluba.

Izbori su održani u srijedu, 19. svibnja 2021. tijekom „Proljetnih sastanaka Regije I“ Svjetske automobilističke organizacije FIA-e koji su uslijed pandemije bolesti COVID-19 organizirani putem interneta. G. Slavko Tušek je izjavio: „ponovni izbor u tijela upravljanja FIA Regije I posljedica je prepoznatljivosti, kvalitetnog rada i djelovanja Hrvatskog autokluba unutar naše krovne međunarodne organizacije. Stoga ga doživljavam kao priznanje tijelima upravljanja Hrvatskog autokluba i svim članovima i korisnicima usluga, ali i kao poticaj na daljnje iskorake“. Zadatak Revizorskog odbora je osigurati relevantnost i stalnost računovodstvenih metoda koje se primjenjuju na račune FIA Regije I. Revizorski odbor izvještava Upravno vijeće i Plenarnu skupštinu te informira o svom radu Predsjednički odbor.

Na sjednici Plenarne skupštine Regije I FIA-e, g. Thomas Møller Thomsen izabran je u novi mandat predsjednika FIA Regije I. Tijekom Proljetnih sastanaka FIA Regije I izabrani su i članovi Upravnog vijeća te predstavnici u Svjetskom vijeću za automobilsku mobilnost i turizam.

FIA Regija I predstavlja 113 nacionalnih autoklubova i organizacija iz zemalja Europe, Bliskog istoga i Afrike, sa ukupno 36 milijuna članova.