Sastanak predsjednika i tajnika temeljnih autoklubova udruženih u HAK

Objavljeno: 5.7.2021.

Isplaćuju se ulaganje u opremu i edukaciju djelatnika. Uspješnost otklona kvara na cesti, nakon kojeg toga vozači mogu nastaviti putovanje, je na odličnih 85,2 posto.

Radni sastanak predsjednika i tajnika temeljnih autoklubova održan je 1. i 2. srpnja u hotelu Ivan u Šibeniku. Na sastanku se raspravljalo o sustavu članstva Hrvatskog autokluba i udruženih autoklubova, sustavu tehničke pomoći Hrvatskog autokluba, a predsjednici i tajnici upoznati su s novostima u javnoj ovlasti provođenja vozačkih ispita. Na kraju se razgovaralo o poslovanju trgovačkih društava u vlasništvu Hrvatskog autokluba te o mogućim izmjenama Statuta Hrvatskog autokluba. 
Sastanak predsjednika i tajnika temeljnih autoklubova otvorio je predsjednik HAK-a Slavko Tušek rekavši: Sve vas srdačno pozdravljam. Ovo je prilika da argumentirano raspravimo važna pitanja za HAK i autoklubove.
Prvu prezentaciju o sustavu članstva održala je Gorana Bolanča, rukovoditeljica Sektora članstva HAK-a, koja je naglasila da članstvo u odnosu na prethodnu godinu raste za 2,7 posto. Potom je novitete i trendove u sustavu tehničke pomoći objasnio Damir Sabljak, rukovoditelj Sektora tehničke pomoći i informacija, koji je istaknuo: Uspješnost otklona kvara na cesti nam je 85,2 posto što je odlično. Nakon toga vozači mogu nastaviti putovanje. Podsjetit ću, europski standard je – sve što je iznad 80 posto je jako dobro. Ovo je rezultat ulaganja u opremu i edukacije naših djelatnika te njihove stručnosti. 
Pomoćnik glavnog tajnika HAK-a dr. sc. Sinan Alispahić govorio je o javnoj ovlasti provođenja vozačkih ispita, odnosno prezentirao je analizu implementacije sustava audio i video snimanja provođenja vozačkih ispita iz upravljanja vozilom te informirao o aktualnom stanju vezanom uz mogućnost preuzimanja izdavanja vozačkih dozvola za kandidate koji polože vozački ispit u HAK-u. Sustav audio i video snimanja provođenja vozačkih ispita omogućuje veću transparentnost i kvalitetu provođenja ispita. Do sada se pokazao kao pun pogodak i mogu istaknuti da je i mnogo interesa iz inozemstva, stručnjaka koji bi željeli vidjeti kako ovaj sustav funkcionira, rekao je dr. Alispahić. 
Projekte trgovačkih društava u sastavu Hrvatskog autokluba, HAK Usluge d.o.o. i HAK Rent a car d.o.o. prezentirali su direktori Dario Mustač i Radoš Vlahović. HAK Usluge d.o.o. jedan su od vodećih pružatelja usluga pomoći na cesti i jamstva mobilnosti poslovnim korisnicima, a HAK Rent a car je nova usluga u našem sustavu i pred njom je izazovna razvojna faza.
Na kraju, pokrenuta je rasprava o izmjenama Statuta HAK-a, odnosno njegovoj prilagodbi novim vremenima u kojim živimo i trendovima.