Otvorena je Tehnička baza Hrvatskog autokluba u Gospiću

Objavljeno: 21.7.2021.

S ovim ulaganjem i završetkom objekta Hrvatski autoklub širi svoju mrežu baza i unaprjeđuje svoje usluge, a građani Gospića dobili su vrijedan objekt s cijelim spektrom djelatnosti – rekao je predsjednik HAK-a Slavko Tušek.

Hrvatski autoklub neprestano ulaže u svoje temeljne djelatnosti. Dokaz za to je uređenje i otvaranje nove Tehničke baza Hrvatskog autokluba u Gospiću. Smještena je na prostoru od oko 5000 kvadratnih metara, gdje je izgrađen moderan poslovni objekt, koji je kvalitetno opremljen i spreman za pružanje usluga, a u sklopu Tehničke baze izgrađeno je i prometno vježbalište.

U novom objektu stanovnicima Gospića od sada će u svom gradu, na jednom mjestu, biti dostupne usluge iz temeljnih djelatnosti Hrvatskog autokluba - članstva i tehničke pomoći na cesti. U mehaničarskoj radionici koja se nalazi u sastavu Tehničke baze članovi će moći ostvarivati članske pogodnosti jer je opremljena svom potrebnom opremom i alatima za provjeru rada motora, podešavanje svjetala na vozilu kao i montažu i demontažu guma te balansiranje kotača. Na otvaranju Tehničke baze, uz predsjednika HAK-a Slavka Tušeka, njegovog zamjenika Ivu Bikića, glavnog tajnika Željka Mijatovića, članove Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti te druge ugledne goste iz naše asocijacije i udruženih autoklubova, nazočili su gradonačelnik gradonačelnik Gospića Karlo Starčević i njegovi najbliži suradnici.

Tehnička baza u Gospiću, kao treća izgrađena tehnička baza nakon baze u Zadru i Vukovaru, značajna je za jedinstveni nacionalni sustav tehničke pomoći na cesti Hrvatskog autokluba zbog pružanja usluga članovima i turistima na prometno važnom području, koje povezuje unutrašnjost i obalu Republike Hrvatske.

Osim toga, u Touring poslovnici u okviru Tehničke baze izdavat će se međunarodne vozačke dozvole i dozvole za upravljanje tuđim vozilom u inozemstvu. Prostor će služiti i kao vozačko ispitni centar u kojem će se putem računala provoditi ispiti iz predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila za buduće vozače te, također za njih, ispiti iz prve pomoći. Novo prometno vježbalište za edukaciju kandidata za vozače omogućit će budućim vozačima iz Gospića i okolice kvalitetno polaganje vozačkog ispita iz nastavnog predmeta Upravljanje vozilom.

Hrvatski autoklub je, unatoč krizi s Covidom i potresima u Republici Hrvatskoj završio ovu zahtjevnu i vrijednu investiciju. S ovim ulaganjem i završetkom objekta Hrvatski autoklub širi svoju mrežu baza i unaprjeđuje svoje usluge, a građani Gospića dobili su vrijedan objekt s cijelim spektrom djelatnosti. Zahvalio bih gradonačelniku Karlu Starčeviću, koji se doista potrudio da ovu investiciju realiziramo u najkraćem roku – rekao je predsjednik HAK-a Slavko Tušek.

Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević u ovom objektu vidi dodatnu vrijednost za grad: Iskreno vam hvala na povjerenju koje ste nam ukazali. Kada smo se prvi put sastali i razgovarali o tome da HAK treba poslovnu zgradu u Gospiću, brzo smo se dogovorili. Pronašli smo zemljište i u rekordnom roku izdali smo građevinsku dozvolu. Vi ste pokazatelj da se investitori na nas mogu osloniti. Radujemo se plodonosnoj i dugogodišnjoj suradnji. Hvala vam puno.

Hrvatski autoklub je značajna ulaganja, u visini preko pet milijuna kuna, u izgradnju i opremu objekta u Gospiću, dovršio u izazovnim i teškim vremenima obilježenim epidemijom bolesti COVID-19, te u sklopu obilježavanja svoje 115. godišnjice postojanja i 30. godišnjice korištenja imena Hrvatski autoklub.