Predsjednik Hrvatskog gospodarskog saveza u Njemačkoj i predstavnici gradskog prijevoza njemačkog grada Mainza posjetili su HAK

Objavljeno: 8.9.2021.

U utorak 7. rujna 2021., sjedište Hrvatskog autokluba u Zagrebu posjetila je delegacija iz njemačkog grada Mainza.

Cijenjene goste u ime Hrvatskog autokluba primio je dr. sc. Sinan Alispahić, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog autokluba. Dr.sc. Alispahić u uvodnom govoru upoznao je goste sa stanjem sigurnosti prometu na hrvatskim cestama kao i s projektima i ciljevima kojima HAK teži.

U delegaciji su bili predstavnici gradskog prijevoza grada Mainza: Stefan Löhner, Sven Schabos, Ivan Gavran, Sylvia Pyzik, Elisabeth Kaiser, Jelena Miličević i Mario Šušak predsjednik Hrvatskog gospodarskog saveza u Njemačkoj.

Delegacija iz Njemačke najviše je bila zainteresirana za novi projekt HAK-a vezanog za unaprjeđenje sustava provedbe vozačkih ispita, odnosno audio i video snimanja provedbe vozačkih ispita i izdavanja e-Uvjerenja o položenom vozačkom ispitu. Projekt, kao i proces organizacije i provedbe vozačkih ispita, gostima je kroz prezentaciju predstavio dr. sc. Sinan Alispahić. Pritom je istaknuo kako je projekt proveden s ciljem unaprjeđenja provedbe vozačkih ispita uporabom novih tehnologija i poboljšanjem kvalitete provedbe. 

Nakon prezentacije gosti su prisustvovali neposrednoj provedbi audio i video snimanja tijeka vozačkog ispita, stekli uvid u način funkcioniranja sustava u stvarnim uvjetima te iskazali veliko zanimanje za primjenu takvih rješenja i u Njemačkoj.