Slovenski predstavnici u posjeti Hrvatskom autoklubu

Objavljeno: 24.11.2021.

Predstavnici Slovenskog autokluba (AMZS), Ministarstva infrastrukture i Javne agencije Republike Slovenije za sigurnost prometa posjetili su Hrvatski autoklub.

Predstavnici Slovenskog autokluba (AMZS) Ministarstva infrastrukture i Javne agencije Republike Slovenije za sigurnost prometa posjetili su, 23. studenog, sjedište Hrvatskog autokluba u Zagrebu.

Cijenjene goste, koje je predvodio glavni tajnik AMZS-a g. Jure Kostanjšek, u ime HAK-a primio je glavni tajnik HAK-a g. Željko Mijatović sa suradnicima.

G. Mijatović u uvodnom obraćanju se zahvalio kolegama na posjeti te istaknuo kako je kvalitetna provedba vozačkih ispita jedan od najvažnijih segmenata djelovanja Hrvatskog autokluba. „Svaki kvalitetno pripremljen novi vozač za samostalno, sigurno i odgovorno upravljanje motornim vozilom, naš je zalog za sigurniju budućnost na hrvatskim cestama. Prihvaćanjem visokih standarda Europske unije u pogledu sigurnosti prometa na cestama, Hrvatski autoklub ih i ostvaruje, s kvalitetnim obavljanjem povjerenih nam poslova i na taj način doprinosi poboljšanju sigurnosti prometa na našim cestama“ – istaknuo je Mijatović.

Kostanjšek je zahvalio HAK-u na dosadašnjoj suradnji, za koju je naglasio da je uvijek bila na visokoj razini te posebno istaknuo, u ime delegacije koju je predvodio, veliko zanimanje za sustav provedbe vozačkih ispita u Republici Hrvatskoj. Ovu temu je gostima iz Slovenije prezentirao pomoćnik glavnog tajnika dr. sc. Sinan Alispahić, kroz sve bitne segmente novog sustava provedbe vozačkih ispita Hrvatskog autokluba. Riječ je o korištenju sustava audio i video snimanja tehničkim uređajima tijeka provedbe vozačkih ispita iz nastavnog predmeta Upravljanje vozilom te izdavanju e-Uvjerenja o položenom vozačkom ispitu. Dr. sc. Alispahić pritom je istaknuo kako je projekt proveden s ciljem unaprjeđenja kvalitete provedbe vozačkih ispita s uporabom novih tehnologija u svrhu ujednačavanja standarda i kriterija provedbe vozačkih ispita.

Nakon prezentacije i razmjene mišljenja i iskustava, gosti su prisustvovali i polaganju teorijskog dijela ispita na računalu kao i neposrednoj provedbi audio i video snimanja tijeka vozačkog ispita. Na taj način su i sami stekli uvid u način funkcioniranja novog sustava provedbe vozačkih ispita. Na kraju su se gosti iz Slovenije zahvalili HAK-u na svim pruženim informacijama i iskustvima, te iskazali veliko zanimanje za primjenu takvog sustava u Republici Sloveniji.