Prometna prognoza uoči produženog vikenda 5. do 7. kolovoza 2022.

Objavljeno: 1.8.2022.

Prvi vikend u kolovozu započinje uz dodatni neradni dan u petak 5. kolovoza, praznik Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. Već u četvrtak 4. kolovoza poslijepodne, očekujemo pojačan domaći promet iz smjera unutrašnjosti prema jugu zemlje. Najopterećenije prometnice zasigurno će biti zagrebačka obilaznica, autocesta A1 od Lučkog, pa sve do Bosiljeva, te one oko većih mjesta na Jadranu.

Kad se u petak 5. kolovoza, na naše ceste priključe i inozemni turisti, također u drugom dijelu dana, promet bi se mogao i dodatno usporiti što bi moglo rezultirati povremenim zastojima na važnijim cestovnim pravcima u smjeru juga od kojih ističemo:

  •  A1 Zagreb-Split-Ploče na dionici Zagreb-Bosiljevo II, s mogućim čekanjima na ulazu Lučko; povremenim usporavanjima uz izlaz Karlovac, na samom čvoru Bosiljevo II, ali i usporenom vožnjom od Zagreba do Bosiljeva;
  • na Krčkom mostu;
  • na Jadranskoj magistrali na prilazima Crikvenici, Novom Vinodolskom, Zadru, Šibeniku i Dubrovniku, na dionici Split-Omiš-Makarska;
  • granični prijelazi na ulazu u Hrvatsku
  • trajektna pristaništa u smjeru otoka

Za nedjelju 7. kolovoza, očekujemo pojačan promet prema unutrašnjosti od poslijepodneva prema kraju dana. Dužih čekanja ili prometnih zastoja ne očekujemo.

ZABRANA ZA TERETNA VOZILA

Zbog praznika Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, 5. kolovoza i uobičajenih ljetnih zabrana za teretna vozila ograničenja za teretna motorna vozila iznad 7,5t bit će sljedećih dana:

  • četvrtak, 4. kolovoza – 15:00 do 23:00,
  • petak, 5. kolovoza – 14:00 do 23:00,
  • subota, 6. kolovoza – 04:00 do 14:00,
  • nedjelja, 7. kolovoza – 12:00 do 23:00.

SAVJETI

Prije polaska provjerite kakvo je stanje u prometu na ovim stranicama, na HAK smartphone aplikaciji dostupnoj za sve platforme ili u Informativnom centru HAK-a pozivom na 072 777 777. U vrijeme sezone nakon vijesti na HR2, informacije o stanju u prometu mogu se poslušati na engleskom i  njemačkom jeziku.

Mehaničari i vučne službe Hrvatskog autokluba, danonoćno dežuraju i pomoći će svim vozačima koji imaju probleme s vozilom, pozivom na besplatni telefon 1987

Sretan put i ugodan odmor želi vam Informativni centar Hrvatskog autokluba.