Prometna prognoza za blagdan Svih svetih

Objavljeno: 27.10.2022.

PROGNOZA PROMETA


U utorak, 1. studenog 2022. je blagdan Svih svetih, a budući da je riječ o produženom vikendu kojeg će mnogi spojiti, očekuje se pojačan promet na našim cestama, poglavito u blizini gradskih i mjesnih groblja, ali i na glavnim cestovnim pravcima. Mnogi gradovi i mjesta uveli su posebnu regulaciju prometa radi lakšeg pristupa grobljima tijekom tih dana. 

U najužoj zoni gradskih groblja, bit će zabranjen promet svim motornim vozilima - osim autobusima gradskog prijevoza, vozilima s posebnom dozvolom, vozilima osoba s invaliditetom i autotaksi vozilima. Redovne autobusne linije koje vode prema velikim gradskim grobljima mijenjaju vozni red pa se valja na vrijeme informirati – na oglasnim mjestima gradskih prijevoznika ili u tiskovinama koje će izaći uoči blagdana Svih svetih.

Povodom Dana Svih svetih privremena regulacija prometa u zonama gradskih groblja u Zagrebu provodi se od subote, 22. listopada do utorka, 2. studenog 2022., ovisno o pojedinim grobljima. Više informacija kao i karte prometa u blažem i strožem režimu možete naći ovdje.

Pojačan promet se očekuje i na važnijim cestama i autocestama, osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb te na A3 Bregana-Lipovac u oba smjera. Gužve se očekuju na naplatnim postajama Lučko (A1) i Zagreb-istok (A3), kao i na većini graničnih prijelaza (Bajakovo, Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja, Metković, Kaštel, Plovanija, Rupa, Pasjak, Macelj, Bregana...). 

Na dionicama gdje su radovi mogući su povremeni, ali kratkotrajni zastoji i usporena vožnja.

Vozite oprezno. 
 

 

ZABRANA ZA TERETNA MOTORNA VOZILA

U Republici Hrvatskoj: 

  • ponedjeljak, 31. listopada – 15:00 do 23:00 sata, 
  • utorak, 1. studenog – 14:00 do 23:00 sata, 

Zabrana se odnosi na važnije državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC23 (Žuta Lokva-Senj), ... pa se na tim cestama očekuje i nešto protočnija vožnja. Zabrane nema na autocestama kao niti na državnoj cesti 1, Ličkoj magistrali. 

Za sve informacije o stanju u prometu, uoči i tijekom vikenda, vozačima je na raspolaganju broj Info centra Hrvatskog autokluba 072 777 777. Vijesti mogu čuti na HR2, a odmah potom i prometne informacije HAK-a. Više informacija možete pročitati na internetskoj stranici – www.hak.hr, Facebook stranici i na mobilnim aplikacijama za pametne telefone. 

Mehaničari i vučne službe Hrvatskog autokluba, danonoćno su na raspolaganju svim vozačima koji će imati problema sa svojim vozilom, a usluga se ostvaruje pozivom na besplatni broj telefona 1987


Sretan i siguran put želi vam Hrvatski autoklub.