Prometna prognoza za produženi vikend povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenog 2022.

Objavljeno: 16.11.2022.

PROMETNA PROGNOZA


Pred nama je produženi vikend koji će na naše prometnice dovesti mnogobrojne vozače iz domovine, ali i iz inozemstva kako bi odali počast svima koji su dali svoj život u Domovinskom ratu. Kako se glavne ceremonije obilježavanja tradicionalno priređuju u Škabrnji i Vukovaru, mnogi će se uputiti baš tamo. 

Tokom tjedna ćemo na cestama moći sresti one koji su onamo krenuli pješice ili primjerice, biciklom. Molimo sve one koji putuju na ovaj način da brinu o svojoj sigurnosti, te da se na propisan način označe kako bi bili vidljiviji u prometu na cestama. Ponajprije zbog guste magle koja nije rijetkost ovih dana na cestama. Vozače motornih vozila savjetujemo da voze opreznije cestama na kojima se mimoilaze s ostalim sudionicima u prometu, a koji su krenuli izraziti svoje poštovanje u Vukovar ili Škabrnju. 

Pojačan promet motornih vozila prema navedenim mjestima tako očekujemo već od četvrtka 17. studenog, no ipak ne očekujemo prevelike zastoje. Za predvidjeti je da će oni ipak biti koncentrirani oko samih prilaza navedenih mjesta i zbog posebno organiziranih regulacija prometa, ponajprije zbog potrage za parkingom, ali i zbog smanjenja zagušenja prometom u središtima Vukovara i Škabrnje na sam datum obilježavanja, u petak 18. studenog.

Pojačanog prometa može biti i na graničnim prijelazima, na ulasku u zemlju. No, bez dugih čekanja.

Posljednjeg dana vikenda, 20. studenog, očekujemo pojačan promet na povratku, te ponešto na izlasku iz zemlje.

Kako bi se dodatno informirali o stanju na cestama, posjetite stranice HAK-a i našeg prometnog izvješća. Uz to, možete posjetiti i stranicu s kamerama HAK-a gdje odnedavno objavljujemo sliku s čak 79 kamera postavljenih na autocesti A3 Bregana – Lipovac i 26 kamera na autocesti A5 Osijek – Svilaj

 

ZABRANE ZA TERETNA VOZILA

Zabrane za teretna motorna vozila iznad 7,5 t najviše dopuštene mase bit će:
•    u četvrtak, 17. studenog od 15 do 23 sata,
•    u petak, 18. studenog od 14 do 23 sata,
•    u nedjelju, 20. studenog od 12 do 23 sata.


SAVJETI

Hrvatski autoklub stoji na usluzi svim vozačima u dane blagdana. Naši mehaničari i vozači vučnih službi dežurat će danonoćno, a pozivom na broj 1987, svaki vozač u nevolji dobit će pomoć na cesti u slučaju kvara vozila. Informacije o stanju u prometu na cestama može se dobiti na broj telefona 072 777-777, čuti na drugom programu Hrvatskog radija te na gotovo 25 ostalih radio postaja, pronaći na internetskoj stranici (www.hak.hr), Facebook stranici i u aplikaciji za pametne telefona, Android, iOS i Windows operativne sustave. 


Sretan put i siguran put želi Vam Hrvatski autoklub