Vozači mopeda i motocikla – neprilagođena brzina ubija

Objavljeno: 5.4.2023.

Autoklub Siget u suradnji s MUP-om  provodi projekt  pod nazivom "Vozači mopeda i motocikla - neprilagođena brzina ubija", a koji je sufinanciran  sredstvima iz Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. 

Projekt je edukativno-preventivnog karaktera, a njegova svrha je povećati svijest o važnosti poštivanja prometnih pravila i podizanje razine sigurnosti u prometu dodatnom edukacijom vozačica i vozača mopeda i motocikla.
 

Provođenje projekta započinje 6. travnja, a završava 31. svibnja i realizirati će se kroz radionice u pet gradova Zagrebačke županije te dvije u samom Gradu Zagrebu.
Provedbom planiranih aktivnosti u interesu je osvijestiti vozače o važnosti prilagodbe brzine vožnje uvjetima na cesti i prilagodbe brzine općenito te važnosti korištenja zaštitne opreme.

Predviđeni termini i lokacije:

06.04. – Zagreb, lokacija Autoklub Končar

13.04. – Zaprešić, lokacija Novi Dvori

20.04. – Dugo Selo, lokacija autoškole „Jerko“

27.04. – Jastrebarsko, lokacija AK Jastrebarsko

04.05. – Vrbovec, lokacija POU Vrbovec

11.05. – Velika Gorica, lokacija Autoklub Velika Gorica

18.05. – Zagreb lokacija Autoklub Končar
 

Moguće promjene termina provedbe uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta (unutar zadanog roka), kao i vrijeme održavanja radionica biti će objavljeni na stranici Autokluba Siget (https://aksiget.hr).

Radionice su organizirane kroz tri sastavnice: interaktivna predavanja, pokazne vježbe i “noćne vožnje”.

U radionicama će se simulirati i izvoditi tehnički elementi u prometu koji su problematični (prolaz kroz koridor, pravilno kočenje i zaustavljanje, vožnja kroz prepreke, vožnja u polukrug...), a dodatno i održavanje ravnoteže, posebna pozornost na tehničke dijelove motocikla (kočnice i gume), simulacija vožnje u alkoholiziranom stanju.

Pozivamo Vas da se uključite!

Zaprimamo prijave na info@aksiget.hr.