Održana redovna sjednica Skupštine Hrvatskog autokluba

Objavljeno: 6.4.2023.

U prostorijama Hrvatskog autokluba u Zagrebu 6. travnja 2023. održana je redovna sjednica Skupštine Hrvatskog autokluba, pod predsjedanjem predsjednika Hrvatskog autokluba Slavka Tušeka

Nakon usvajanja skraćenog zapisnika prethodne sjednice, članovi Skupštine usvojili su autentično tumačenje odredaba Statuta Hrvatskog autokluba te donijeli odluku o prestanku članstva u Nadzornom odboru i Sudu časti Hrvatskog autokluba članovima koji temeljem autentičnog tumačenja odredaba Statuta Hrvatskog autokluba ne zadovoljavaju uvjete za članstvo u tim tijelima upravljanja udrugom.

Skupština je zatim izabrala Kandidacijsku komisiju za provođenje izbora jednog člana Nadzornog odbora i dva člana Suda časti Hrvatskog autokluba. Članovi Skupštine su nakon usvajanja prijedloga Kandidacijske komisije i provedene rasprave o predloženim kandidatima, glasovali te je za novog člana Nadzornog odbora Hrvatskog autokluba iz neposrednog članstva izabran Zoran Kalauz, a za članove Suda časti izabrani su Mirko Šimić, predsjednik Autokluba Virovitica te Boris Boras iz Autokluba Crikvenica.

U međuvremenu, tijekom rada Kandidacijske komisije, Skupština Hrvatskog autokluba usvojila je izvješća o izvršenju Programa rada Hrvatskog autokluba za 2022., izvješća o izvršenju Financijskog plana Hrvatskog autokluba za 2022., kao i Temeljna financijska izvješća Hrvatskog autokluba za 2022., donijevši i odluku o raspodjeli rezultata poslovanja za 2022. 

Izvješće o izvršenju Programa rada Hrvatskog autokluba za 2022. članovima Skupštine prezentirao je zamjenik glavnog tajnika HAK-a dr. sc. Igor Šiško. Naglasio je da su provedeni svi planovi definirani Strateškim planom Hrvatskog autokluba te je posebno napomenuo da su izvršeni svi operativni ciljevi i zadaci u sinergijskom djelovanju stručne službe HAK-a i udruženih autoklubova. Posebno je apostrofirao veliki uspjeh prošlogodišnjeg 35. Europskog natjecanja iz područja prometne edukacije djece za sigurno upravljanje biciklom u prometu (ETEC). HAK je bio organizator natjecanja u rujnu 2022. godine:

„Bila je to kruna naših prometno-preventivnih aktivnosti za koju smo dobili najviše ocjene od samih sudionika iz brojnih europskih država, ali i krovne Svjetske automobilističke federacije, FIA-e“, rekao je Šiško.

Članovima Skupštine Hrvatskog autokluba izvješće o izvršenju Financijskog plana Hrvatskog autokluba za 2022. godinu prezentirala je Anja Antolić, rukovoditeljica Sektora podrške poslovanju Hrvatskog autokluba.

Ujedno su članovi Skupštine Hrvatskog autokluba prihvatili i izvješće Nadzornog odbora Hrvatskog autokluba za 2022. Na kraju, članovima Skupštine obratio se predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek rekavši „čestitao bih svima na odličnim rezultatima i provođenju zacrtanih planova, članovima Skupštine, stručnoj službi HAK-a i djelatnicima udruženih autoklubova“.