HAK dodijelio nagrade za filmove na temu „10 Zlatnih pravila u prometu“

Objavljeno: 18.5.2023.

U prostorijama Hrvatskog autokluba u Zagrebu, 17. svibnja, dodijeljene su nagrade za najbolje video radove na temu „10 Zlatnih pravila u prometu“, koje su snimili mladi ljudi do navršene 24. godine.

Podsjetimo da od 2016. godine Hrvatski autoklub organizira kreativni natječaj pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa s kojim se potiče stvaralaštvo mladih i promiče sigurnosti u prometu te nagrađuju najbolji radovi. 

U uvodu je mlade goste HAK-a kao i predstavnika MUP- a Mirona Huljaka pozdravio pomoćnik glavnog tajnika HAK-a dr. sc. Sinan Alispahić i pritom podsjetio na sve prometno edukativne akcije Hrvatskog autokluba koje obuhvaćaju sve dobne skupine sa samo jednim ciljem – povećanjem sigurnosti u prometu te posebice istaknuo podršku mladim ljudima koji su s svojim kreativnim video radovima pomogli u tom cilju.

Nakon uvodnog govora mr. sc. Krešimir Viduka, voditelj HAK-ova Ureda sigurnosti cestovnog prometa podsjetio nas je na protekle godine akcije kao i na prethodne pobjednike te predstavio pobjednike ovogodišnjeg, osmog natječaja, „10 Zlatnih pravila u prometu“.

Najbolje su izabrali predstavnici Hrvatske radio televizije, Akademije dramske umjetnosti, Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog filmskog saveza, Digimark d.o.o. i Hrvatskog autokluba odlučili su nagraditi slijedeće filmove čiji će radovi prigodno biti prikazivani u programu Hrvatske radio televizije u emisiji „Promet info“:

  1. Ivan Kalmeta s filmom - Veži se
  2. Ivan Furlan s filmom - Ako piješ ne vozi!
  3. Roko Tasovac s filmom - Poštuj prometne znakove?
     


 

Nagrade najboljima su uručili pomoćnik glavnog tajnika dr.sc. Sinan Alispahić, mr.sc. Miron Huljak predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova i voditelj Ureda sigurnosti cestovnog prometa mr.sc. Krešimir Viduka.

Na kraju da podsjetimo na pravila koja su Svjetska automobilistička organizacija (FIA) i Michelin kreirali:

  1. Veži se!
    I kao vozač i kao putnik! Sigurnosni pojas? Uvijek!
  2. Poštuj prometne znakove!
    Poštuj ih bio vozač, biciklist ili pješak!
  3. Poštuj ograničenja brzine!
    Čini to zbog sebe i drugih
  4. Provjeravaj tlak u gumama!
    Ne zaboravi na rezervnu!
  5. Ako piješ, ne vozi!
    Alkohol i volan ne idu zajedno.    
  6. Čuvaj djecu!
    Auto-sjedalica uvijek i bez iznimke.
  7. Dok voziš ne koristi se mobitelom!
  8. Ne vozi umoran
    Odmori se ako si pospan ili umoran
  9. Obavezna kaciga!
    Uvijek kaciga kad si na dva kotača!
  10. Budi pažljiv! Ponašaj se obzirno!