Prometna prognoza za produženi vikend i Dan državnosti 30. svibnja 2023.

Objavljeno: 26.5.2023.

PROMETNA PROGNOZA ZA PRODUŽENI VIKEND I DAN DRŽAVNOSTI 30. SVIBNJA 2023.

Ovogodišnji Dan državnosti pada u utorak 30. svibnja. Mnogima će naredni dani predstavljati produženi vikend i razlog za putovanje ili odlazak na izlet. Tim više što se očekuje toplo i povoljno vrijeme, većinom sunčano.

Pojačan promet očekujemo već od danas u poslijepodnevnim satima na gradskim prometnicama, a posebno onima koje vode iz većih gradova.

Poteškoće u prometu mogu se očekivati na ulazima većih gradova u priobalju, graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom te Srbijom, lukama u koje pristaju trajekti, ali i na mjestima gdje su radovi u tijeku od kojih ističemo:

Zagrebačka obilaznica A3

  • između čvorova Jakuševec i Kosnica vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Bregane) po dva sužena prometna traka u oba smjera, zatvoren je ulazni krak čvora Jakuševec (A3) u smjeru Lipovca, Varaždina i Goričana, a obilazak je državnim cestama (DC31 i DC30) do čvora Kosnica);

Autocesta A3 Bregana – Lipovac

  • između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Križ vozi se dvosmjerno kolnikom u smjeru Bregane, po jednom suženom prometnom traku u oba smjera;
  • na čvoru Ivanić Grad zatvoren je izlazni krak iz smjera Bregane i ulazni krak u smjeru Lipovca. Obilazak iz smjera Bregane je preko čvora Dugo Selo, a u smjeru Lipovca preko čvora Križ (A3).

Autocesta A2 Macelj – Zagreb

  • do 30. lipnja zatvoren je izlaz na čvoru Sveti Križ Začretje iz smjera Zagreba

Autocesta A6 Rijeka – Zagreb

  • do 7. lipnja između čvorova Bosiljevo II i Vrbovsko, od 9. do 13.+600 km, vozi se dvosmjerno kolnikom u smjeru Zagreba po dva traka u smjeru Zagreba i jednim u smjeru Rijeke, uključujući i tunel Veliki Gložac u smjeru Rijeke gdje se vozi jednim trakom;

Autocesta A8 i A9, Istarski Y

  • do 1. lipnja zbog radova s kvarnerske strane tunela Učka zabrana je prometa vozilima širim od 3 metra dionicom tunel Učka-čvor Veprinac;
  • između čvorova Lupoglav i Veprinac (A8), zbog izgradnje druge cijevi tunela Učka, vozi se uz privremenu regulaciju prometa.

O detaljima se informirajte pravovremeno, prije puta, na našim web stranicama ili putem mobilne aplikacije. Za više informacija uvijek nas možete i nazvati na broj Informativnog centra 072 777 777.

Zabrane za teretna motorna vozila:

  • 29. svibnja, ponedjeljak, od 15 do 23 sata
  • 30. svibnja, utorak Dan državnosti, od 14 do 23 sati

 

Savjet za vožnju

Tijekom vožnje koristite pokazivače smjera, a ne mobitel.

 

Ukoliko Vam auto otkaže poslušnost, mehaničari i vučne službe koje danonoćno dežuraju bit će na raspolaganju svim vozačima na besplatni broj telefona 1987. 

Sretan put i sretan Dan državnosti želi vam Informativni centar Hrvatskog autokluba.