Čestitka povodom Dana Hrvatskog autokluba

Objavljeno: 1.6.2023.

Poštovane, poštovani,

svim našim članovima, udruženim autoklubovima i zaposlenicima ovim putem čestitamo prvi lipnja, Dan Hrvatskog autokluba.

Na današnji dan, 1906. godine, u Zagrebu je osnovan Prvi hrvatski automobilni klub. Mala skupina zaljubljenika u automobile i vožnju osnovala je svoju udrugu u kojoj su uzajamno jedni drugima pomagali, zajednički brinuli o svojim potrebama i štitili svoje interese. Također, na današnji dan, 1992. Hrvatski autoklub počeo je provoditi vozačke ispite u Republici Hrvatskoj, a 1963. uspostavio je Službu pomoći na cestama, s vozilom popularno nazvanim „žuti fićo“.

Hrvatski autoklub svojom je poviješću obilježio razvoj automobilizma u Republici Hrvatskoj. 117 godina postojanja i uspješnog djelovanja Hrvatskog autokluba obilježilo je nesebično pomaganje vozačima u nevolji te rad na prometnoj prevenciji i edukaciji diljem Republike Hrvatske, kao nekim od polazišta na kojima je zasnovan Hrvatski autoklub. Nastavljajući djelovanje i zasnivajući svoje postojanje na tradicijama Prvog hrvatskog automobilnog kluba, Hrvatski autoklub danas je značajna, snažna i brojna nacionalna, neprofitna i nestranačka udruga.

Naša udruga i danas je, kao tijekom cijelog svog postojanja, oslonac vozačima i svim sudionicima cestovnog prometa, koja im na putovanju omogućuje sigurnost, mobilnost i informiranost.

S poštovanjem,

 

Glavni tajnik                                              Predsjednik
Željko Mijatović, dipl. oec.                          Slavko Tušek, dipl. ing.


                                                       
 

Repozitorij