Vozite oprezno u blizini škola i na pješačkim prijelazima

Objavljeno: 31.8.2011.

Vozači oprez! 5.9. u Hrvatskoj u školu prvi put polazi 41.223 prvašića. Stoga vozite oprezno u blizini škola i na pješačkim prijelazima koji do njih vode. Nastava počinje za ukupno 349.000 učenika osnovih škola te za 55.000 srednjoškolaca.

Hrvatski autoklub zajedno s udruženim autoklubovima i ove godine, po 43. puta organizirat će tradicionalnu prometno-edukativnu akciju "Sigurno i vješto u prometu" povodom početka nove školske godine. U provedbu cjelokupnih aktivnosti uključeni su Ministarstvo unutarnjih poslova, Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, Agencija za odgoj i obrazovanje i Grad Zagreb.

Akcija je vezana uz početak nove školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti. Rečenom akcijom želi se senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu. Veliki broj tih "novih sudionika u prometu" po prvi se puta pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja, koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost.

Prometno-edukativna akcija "Sigurno i vješto u prometu" organizirat će se u svim većim gradovima u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 05. do 10. rujna 2011. godine.

Središnje događanje povodom početka školske godine održat će se u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića, u subotu 10. rujna 2011. godine u vremenu od 10 do 12 sati, uz prigodan program.