Radovi na obnovi tunela Karavanke

Objavljeno: 16.9.2011.

U tunelu Karavanke, od 12. rujna pa sve do sredine prosinca 2011., obnavlja se tehnologija za nadzor i vođenje prometa, oprema za prijenos podataka, protupožarni alarmni sustav te prometna signalizacija. U istom razdoblju predviđen je i popravak hidrantne protupožarne mreže. Glavnina radova (do 30. studenoga) zahtijeva polovično zatvaranje tunela, pa će se vozila propuštati izmjenično jednim smjerom - s čekanjem pred tunelom do 30 minuta. Polovično zatvaranje tunela iskoristit će se i za radove na redovitom održavanju, primjerice obnovi oštećene hidroizolacije te kolnika na mostu preko Save.

No, u tvrtki DARS d.d. (Družba za autoceste Slovenije) predviđaju da tunel u tri navrata potpuno zatvore za promet, u noćnim satima.

Prva potpuna zabrana predviđena je od subote, 15. listopada 2011, od 22 sata pa do nedjelje do 2 sata ujutro. Ostale dvije zabrane prometa kroz tunel bile bi sredinom prosinca 2011.

Izvanredni prijevozi u vrijeme polovične zabrane mogući su samo četvrtkom po noći između 19 i 7 sati, po prethodnoj najavi (do 13 sati tog dana) nadzornom centru Hrušica.

Izvor: AMZS, 12.9.2011.