Moto portal „Motori.hr“: Humanitarna akcija darivanja krvi

Objavljeno: 3.10.2011.

Tradicionalnom akcijom darivanja krvi, motoristi iz cijele zemlje okupili su se u Zagrebu, 1. listopada, kako bi zatvorili moto sezonu 2011. i dali svoj doprinos hrvatskim bolnicama, koje svaki dan trebaju iznimne količine krvi (kako za klasične operacije, tako i transplantacije organa kojih je proteklih dana bilo nekoliko). Od 160 motorista, davanju krvi pristupilo 140, a skupili su ukupno 123 doze krvi.

Budući su motoristi iznimno osjetljivi kao sudionici u prometu i da njihova stradavanja nikad nisu jednostavna i bezazlena, imaju veliku dozu osviještenosti koliko je važno pokloniti dio sebe (krv) nepoznatoj osobi, a da istodobno ta nepoznata osoba može preživjeti traumu baš radi tog čina doniranja vlastite krvi.

Osim čina akcije darivanja krvi, pa i samim defileom kroz centar Zagreba, motoristi su željeli podsjetiti javnost da se vozači na dva kotača polako odlaze s prometnica jer im završava sezona. Nadamo se da se upravo ovakvim akcijama osvješćivanja javnosti o moto-sezoni sprječava stradavanje bilo koga tko sudjeluje u prometu jer podsjeća da treba paziti na mnogo stvari, pa i na nas - vozače na dva kotača.

Za kraj istaknimo i da je akcija je započela i završila tradicionalnim defileom nekoliko stotina motorista kroz centar Zagreba.