Edukacija djece u AK "Varaždin"

Objavljeno: 16.12.2011.

U Autoklubu Varaždin održana je posljednja ovogodišnja edukacija pod nazivom "Sigurnost prometa na cestama". Učenici petog razreda 3. osnovne škole Varaždin posjetili su AK Varaždin i sudjelovali u edukaciji o odgovornom ponašanju u prometu.

AK Varaždin već dugi niz godina provodi edukativno-preventivni projekt o sigurnom ponašanju u prometu za sve učenike petih razreda. Edukacija se odvija u sklopu predmeta tehničke kulture gdje se učenicima osim osnovnih pojmova o prometu prikazuju i statistički podaci, vrste nesreća, kako izbjeći nesreću ali i utjecati na roditelje ukoliko svojim ponašanjem krše prometna pravila. Predavanje jeodržao dr.sc. Sinan Alispahić, rukovoditelj sektora za vozače Hrvatskog autokluba.

Učenici su svojim odgovorima i zanimanjem pokazali zavidno znanje o prometu i ponašanju u prometu što je zasluga i profesorice tehničke kulture 3. osnovne škole Varaždin, Ines Brckan koja posebnu pozornost posvećuje ovoj temi.

Djelatnici AK Varaždin podijelili su poklone uoči predstojećih blagdana kako bi djeci ova edukacija ostala u pamćenju, a zasigurno je i sam put bio doživljaj imajući na umu da su djeca putovala varaždinskom turističkom atrakcijom Mrazobusom, starim engleskim dvokatnim autobusom.

Autoklub Varaždin i njegovi djelatnici na čelu s tajnikom Slavkom Tušekom primjer su dobrog rada s djecom u području prometne preventive, koji bi trebali slijediti i ostali autoklubovi.