Delegacija Republike Kosovo u Hrvatskom autoklubu

Objavljeno: 2.3.2012.

Delegacija Republike Kosovo u kojoj su bili predstavnici ministarstva Infrastrukture, 1. ožujka, posjetila je sjedište Hrvatskog autokluba u Zagrebu.

Goste je u Hrvatskom autoklubu primio predsjednik HAK-a Ivo Bikić sa suradnicima. Predsjednik Bikić je u uvodnom govoru upoznao goste s poviješću HAK-a, s djelatnostima koje obavlja, stanjem cestovne sigurnosti u Hrvatskoj, ciljevima koje HAK želi ostvariti i osnovnom misijom HAK-a a to je zaštita interesa vozača i povećanje ukupne prometne sigurnosti.

U delegaciju ministarstva Infrastrukture Republike Kosova bili su glavni tajnik Cerkin Dukoil, politički savjetnik Lah Nitaj, direktor odjela za vozila Nebih Shatri i voditelj sektora vozačkih dozvola Burim Deliu. „Hrvatska je otišla daleko u razvoju, a HAK je jedan od boljih primjera koji mi želimo pratiti. Sva vaša iskustva su nam od velikog značenja ali područje polaganja vozačkih ispita i obuke instruktora vožnje nam je trenutačno najvažnije jer smo u fazi izrade novog zakona. Želim vam se zahvaliti na izuzetnoj suradnji i pozvati vas da posjetite Prištinu“ rekao je glavni tajnik Cerkin Dukoil u ime gostiju s Kosova.

Nakon iskazanog zanimanja za obuku vozača i instruktora vožnje gostima je rukovoditelj Sektora za vozače u HAK-u doc. dr. sc. Sinan Alispahić prezentirao ispitni sustav HAK-a. Provedbu ispita iz prometnih propisa i sigurnosnih pravila prezentirao je voditelj Odjela provedbe vozačkih ispita mr. sc. Mladenko Kordić, dok je stručno usavršavanje ispitivača gostima prezentirao mr. Dario Laštre, voditelj Odjela stručne osposobljenosti.

Nakon prezentacija gosti su obišli prostorije Hrvatskog autokluba i posjetili poligon za polaganje vozačkih ispita kako bi bili upoznati i s praktičnim dijelom polaganja ispita.