Američki studenti i profesori posjetili Hrvatski autoklub

Objavljeno: 24.5.2012.

Američki studenti iz područja javnog zdravstva, političkih znanosti, lingvistike i kulturnih studija u Hrvatskoj su u sklopu programa terenske nastave koji petu godinu zaredom organizira Institut društvenih znanosti Ivo Pilar iz Zagreba, a nastava im je zamišljena tako da se akademska predavanja nadopunjuju s lokalnim terenskim uvidima.

U HAK-u je stoga skupini od 25 studenata i četiri američka profesora, kao i tijekom posjete prošle godine, održana prezentacija i predstavljanje rada Hrvatskog autokluba kao udruge građana te njenog institucionalnog položaja i okruženja. Bilo je riječi i o obnašanju poslova javnih ovlasti, globalnom i europskom stanju sigurnosti u cestovnom prometu prezentacijom akcije UN-a "Desetljeće sigurnosti cestovnog prometa" te posebice stanju sigurnosti u cestovnom prometu u Republici Hrvatskoj.

Program za studente traje od 14. svibnja do 4. lipnja 2012. i dio je aktivnosti Instituta Ivo Pilar na interdisciplinarnu domaću i međunarodnu akademsku suradnju kao i na suradnju s lokalnim zajednicama u Hrvatskoj. Program se izvodi u suradnji sa 26 stručnjaka iz raznih područja na 12 lokacija u Hrvatskoj, među kojima su i predstavnici HAK-a, te jednoj lokaciji u BiH.