Izabrana tijela upravljanja HAK-om

Održana izborna sjednica Skupštine Hrvatskog autokluba

Objavljeno: 26.5.2012.

U prostorijama Hrvatskog autokluba u Zagrebu danas je održana izborna sjednica Skupštine Hrvatskog autokluba (HAK), na kojoj su tajnim glasovanjem i između više kandidata izabrani članovi tijela upravljanja HAK-om. Birani su predsjednik Hrvatskog autokluba i članovi Upravnog i Nadzornog odbora te Suda časti za mandatno razdoblje 2012.-2016.

Za predsjednika HAK-a u četverogodišnji mandat izabran je g. Slavko Tušek, koji je bio zamjenik predsjednika HAK-a od 2008. do 2012., a u Upravnom odboru HAK-a je od 1995. G. Tušek, tajnik HAK-a Temeljnog Autokluba Varaždin od 1983., na sjednici je izabran velikom većinom glasova prisutnih članova Skupštine i bez protukandidata.

Izbornu sjednicu Skupštine je, sukladno Poslovniku, otvorio dosadašnji predsjednik HAK-a g. Ivo Bikić, koji se, nakon izbora radnih tijela Skupštine obratio prisutnim članovima i dao im svoje viđenje aktualnog trenutka u kojem se HAK danas nalazi. G. Bikić istaknuo je kako ova sjednica Skupštine predstavlja središnji događaj izbornog procesa u kojem članovi HAK-a određuju svoje predstavnike u tijelima upravljanja udrugom i prenose na njih svoju volju i ovlasti odlučivanja. "Stoga želim da sjednica bude svečana po ambijentu, demokratičnosti, transparentnosti i konstruktivnosti svih nazočnih u cilju nalaženja najboljih rješenja za vremena koja su pred udrugom", rekao je g. Bikić.

Za članove Upravnog odbora u mandatnom razdoblju 2012.-2016. glasovima 44 člana Skupštine HAK-a sa verificiranim mandatima izabrani su iz prošlog saziva g. Ivo Bikić, predsjednik Autokluba Vinkovci, kojem je ovo četvrti mandat u Upravnom odboru HAK-a, g. Stanko Smodlaka, predsjednik Autokluba Split kojem je ovo treći mandat u Upravnom odboru, dr.sc. Marijan Ćurković, predsjednik Autokluba Rijeka, kojem je ovo drugi mandat u Upravnom odboru, g. Marin Pajić, predsjednik Autokluba Slavonac iz Osijeka, kojem je ovo četvrti mandat u Upravnom odboru. Novi članovi Upravnog odbora su g. Ljubomir Cerovac, predsjednik Autokluba Pula-Rovinj i dosadašnji član Nadzornog odbora HAK-a te g. Stjepan Peršin, tajnik Auto moto kluba Križevci.

Za članove Upravnog odbora kandidirani su i dr. Damir Škaro, predsjednik Autokluba Siget te g. Zvonimir Pozderac, predsjednik Autokluba Karlovac, koji na tajnom glasovanju nisu izabrani za članove Upravnog odbora HAK-a.

Izabrani članovi Nadzornog odbora HAK-a su, iz dosadašnjeg saziva gđa. Vesna Kerdić, dosadašnja predsjednica Nadzornog odbora i tajnica Autokluba Marsonia iz Slavonskog Broda, a novi članovi su g. Slavko Degoricija, član Autokluba Siget, g. Boris Dušić, dosadašnji Predsjednik Suda časti i tajnik Autokluba Koprivnica, g. Davor Maričić, predsjednik Autokluba Zadar te gđa. Darinka Tompoš, tajnica Autokluba Čakovec.

Na izborima za članove Nadzornog odbora, provedenim tajnim glasovanjem nije bilo drugih kandidata.

Članovi Suda časti HAK-a su g. Dragutin Srećec, predsjednik Auto moto kluba Križevci i dosadašnji član Upravnog odbora HAK-a, g. Gordan Buneta, počasni predsjednik Akademskog auto moto kluba Sveučilište, g. Ivan Vargović, tajnik Autokluba Virovitica, kao i Marčela Androšić, predsjednica Autokluba Pazin i g. Srećko Alispahić, tajnik Akademskog auto moto kluba Sveučilište iz Zagreba.

Dr.sc. Goran Zovak, član Skupštine HAK-a u drugom mandatu, koji je također kandidiran za člana Suda časti, nije izabran.

Izborna sjednica Skupštine HAK-a protekla je u demokratskoj, pozitivnoj i tolerantnoj atmosferi a provedena je na transparentan način i bez disonantnih tonova ili žalbi na tijek i rezultate postupka.

Novi Predsjednik HAK-a, g. Slavko Tušek na kraju izborne sjednice Skupštine zahvalio je svima prisutnima na iskazanom povjerenju. U kratkom obraćanju naglasio je kako članovi i vozači od HAK-a očekuju nastavak promjena i unaprjeđenje djelatnosti udruge, što se neće moći realizirati bez međusobne suradnje i uvažavanja.