Od 4. lipnja do 1. srpnja posebni koridori za posjetitelje nogometnog prvenstva Europe

Informacije za posjetitelje EURA 2012

Objavljeno: 4.6.2012.

EURO 2012 - Granični prijelazi

Putnici bi prema savjetu prvenstveno trebali koristiti najveće cestovne Granične prijelaze na Poljsko – Ukrajinskoj granici: Dorohusk – Jagodzin, Hrebenne – Rawa Ru¬ska, Korczowa – Krakowiec kao i Medyka – Sze¬ginie. Na Poljsko – Bjeloruskoj granici preporučuje se cestovni i željeznički prijelaz Terespol – Brzesc koji je najveći i najpovezaniji GP s Varšavom.Za Poljsko - Rusku granicu preporučuju se sljedeći prijelazi Bezledy – Bagrationowsk (koji se nalazi na najkraćem putu od Kalinigrada do Varšave) kao i Grzechotki – Mamonowo II i Gronowo – Mamonowo (koji su na dionici od Kaliningrada do Gdanjska). Preporučuje se i Zračne luke u gradovima u koji se igraju utakmice EURA 2012: Varšava, Gdanjs, Wroclaw i Poznjan kao i dodatne Zračne luke u Krakovu, Rzeszow i Katowicama koje su povezane s Ukrajinom.

Posebne trake na GP za posjetitelje EURA

Putnici, navijači i drugi sudionici prvenstva Europe u nogometu imati će na raspolaganju i posebne ulaze i izlaze na Graničnim prijelazima tzv. EURO 2012 zeleni koridori koji će se moći koristit za vrijeme održavanja EURA 2012. Jedini uvjet za prelazak na tim graničnim prijelazima je da nemate nikakvu robu za prijaviti.

Na Poljskoj strani granice djelatnici domaćina EURA će na tzv. jednom zaustavljanju („one stop“) pregledati dokumente i pokušati ubrzati prelazak granice za sve posjetitelje nogometnog prvenstva Europe. Više službenih djelatnika osigurano je i za Zračne luke kao i za ostale Granične prijelaze s ciljem ubrzavanja prelaska granice.

Prelasci granice za organizirane skupine

Organizirane skupine navijača ili putnika podliježu istom standardu pregleda na Graničnim prijelazima, ipak, za njih Granična policija savjetuje da unaprijed najave svoj dolazak na Granični prijelaz kako bi se ubrzao sam prelazak granice.

Potrebni dokumenti

Za prelazak granica potrebna je važeća putovnica. Nakon prelaska granice tražiti će vas i vozačku dozvolu kao i papire od osiguranja vozila tzv. zelenu kartu. Ako vozite auto koji nije u vašem vlasništvu (npr. rent a car) potreban vam je potvrđeni ugovor o najmu koji treba biti preveden na Ukrajinski jezik.

Više informacija http://www.polishguide2012.pl