FIA radionica za djelatnike članstva europskih autoklubova u Zagrebu

Objavljeno: 6.6.2012.

Hrvatski autoklub je od 3. do 6. lipnja u Zagrebu bio domaćin radionice djelatnika članstva autoklubova FIA Regije I.

Hrvatskoj i HAK-u iskazano je povjerenje samim tim što se radionica po prvi puta održala u Hrvatskoj i što se odazvao veliki broj djelatnika iz europskih autoklubova članova FIA-e (Svjetske automobilističke organizacije) sa svojim vodstvom iz FIA Regije I koja obuhvaća Europu, Bliski Istok i Afriku.

Radionicu je u prisutnosti Wernera Krausa, predsjednika FIA Regije I, i Jacoba Bangsgaarda generalnog direktora FIA Regije I, otvorio predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek te pritom zaželio dobrodošlicu gostima te istaknuo: „Ponosan sam što se ova radionica odvija baš ovdje i da je HAK ovoga puta i u ulozi domaćina, a ne samo sudionika radionice. Odabir Zagreba kao mjesta održavanja radionice doživljavamo kao potvrdu i iskaz povjerenja FIA-e prema HAK-u. Teme kojima se bavite, iz područja članstva i marketinga važne su svima nama, pa i HAK-u. Osobito u doba gospodarske krize i žestoke konkurencije. Zato se nadam da će radionica biti uspješna, da ćete kao i do sada otvoreno razmjenjivati iskustva i da ćete vi osobno i vaši klubovi osjećati koristi od ove radionice i dolaska u Zagreb. Na kraju, nadam se i da će vam vrijeme provedeno u Zagrebu biti ugodno i sunčano i da ćete imati prilike upoznati grad i ljude koji žive u njemu“ – zaključio je predsjednik HAK-a

Direktor FIA Regije I Jacob Bangsgaard: „Razvoj autoklubova i njihovog članstva u vrijeme globalne krize naša je glavna tema ovogodišnje radionice. Taj zajednički cilj želimo postići kroz međusobne razmjene iskustava između poslovanja autoklubova. U današnjim vremenima globalne krize kada se svi bore da održe svoje poslovanje, pogotovo u autoklubovima čiji članovi žele više za svoj novac, na nama i autoklubovima je da pronađemo odgovore i ponudimo nove beneficije članovima. HAK - u čestitam na brojnim aktivnim ulogama u našoj asocijaciji, a od ove godine i kao odličnom domaćinu, na čemu im se ovom prilikom zahvaljujem“.

Predsjednik FIA Regije I i Austrijskog autokluba Werner Kraus: “Stručnjaci iz mnogih zemalja i autoklubova su se okupili u Zagrebu kako bi razmijenili mišljenja i stavove u cijelom nizu pitanja koja se tiču članstva. Iskustva koja se postižu s tim razmjenama između stručnjaka mislim da su neprocjenjiva i da su najveća dobit ovakvih radionica. Velika prednost je što na radionicama predstavnici većih klubova , koji su već prošli određene procese, sa svojim konkretnim savjetima pomažu klubovima koji još nisu dostigli takvu razinu. Dakle mogu se naučiti i preuzeti razne metode koje su se pokazale kao dobre u drugim razvijenijim autoklubovima, što je i cilj FIA obitelji. Moja poruka svim sudionicima je da pokušaju povećati broj članova jer članovi su osnova svakog kluba a FIA je tu da pomogne u tom procesu“.