Legalizacija autoplinskih uređaja od 15. srpnja moguća samo uz priloženi račun

Objavljeno: 12.7.2012.

Prenosimo priopćenje Hrvatske UNP udruge u svezi kvalitetnije zaštita vozača kao korisnika usluge (potrošača), suzbijanja rada na crno te sprečavanja ilegalne ugradnje plinskih uređaja i opreme u automobile pokretane autoplinom i metanom.

Ovakvim potezom praktički će se u cijelosti onemogućiti neovlaštena ili ilegalna ugradnja plinskih uređaja u Hrvatskoj, a vlasnicima motornih vozila pokretanih na autoplin omogućava se najkvalitetnija zaštita prava (od jamstvenog roka do reklamacijskih rokova, servisnih intervala i dr.). U Hrvatskoj trenutno postoji više od 65.000 registriranih vozila na autoplin, dok se procjenjuje da na našim cestama vozi još oko 6.000 neregistriranih vozila na UNP.

Cilj je do kraja ove godine u potpunosti urediti i stručno ojačati hrvatsko tržište autoplinom i metanom kao konačnu pripremu za ulazak na jedinstveno tržište EU na kojem je ilegalna ugradnja plinskih uređaja nepoznat pojam.

U priopćenju su, ujedno, prvi put službeno objavljeni podaci o inspekcijskom nadzoru na ovlašetnim servisima (obrtima, tvrtkama, dioničkim društvima) u RH.

Repozitorij