In memoriam Stjepan Kuhada

Objavljeno: 3.7.2023.

Stjepan Kuhada preminuo je 27. lipnja 2023.

Kolega Kuhada rođen je 3. lipnja 1927. 

Bio je predsjednik Hrvatskog autokluba u razdoblju od 1989. do 1992., te je prvi predsjednik Hrvatskog autokluba u samostalnoj Republici Hrvatskoj. U tom zahtjevnom i za Hrvatski autoklub izrazito bitnom razdoblju početkom 1990.-ih doprinio je stvaranju modernog nacionalnog autokluba.

Tijekom predsjedničkog mandata Stjepana Kuhade Hrvatski autoklub počeo je s transformacijom. Zaslužan je što je u travnju 1991. Hrvatski autoklub na Konferenciji održanoj u Puli usvojio novi Statut, ustrojivši asocijaciju autoklubova u Republici Hrvatskoj na novim osnovama, nakon čega se Hrvatski autoklub učlanio i u međunarodne organizacije. 

Tijekom teških ratnih uvjeta Hrvatski autoklub djelovao je i stvarao te sudjelovao u obrani domovine i bio angažiran na otklanjanju posljedica ratnih razaranja. 

Bio je kontinuirano član autoklubova udruženih u Hrvatski autoklub od 1962. a tijekom više desetljeća djelovanja u asocijaciji, svojim zalaganjem i energijom pomogao je njenom razvoju.

Bio je dugogodišnji član Autokluba Maksimir, gdje je od 1989. do 1990. obnašao dužnost predsjednika kluba a u više mandata član Predsjedništva. 

Posljednji ispraćaj Stjepana Kuhade bit će u utorak 4. srpnja 2023. u 11:55 sati u Maloj dvorani zagrebačkog Krematorija.