Stručni skup Sigurnost i mobilnost u organizaciji Hrvatskog autokluba

Objavljeno: 18.9.2023.

Povodom Europskog tjedna mobilnosti Hrvatski autoklub organizira stručni skup Sigurnost i mobilnost koji će se održati u utorak, 19. rujna 2023. u 10:30 sati u prostorijama Hrvatskog autokluba.

Na skupu će izlagati stručni predavači iz Ministarstva unutarnjih poslova koji će informirati o trendu sigurnosti na cestama u Republici Hrvatskoj u prvih osam mjeseci ove godine.

Predstavnici Fakulteta prometnih znanosti prezentirat će rezultate istraživanja o sigurnosti pojedinih dionica županijskih cesta u Republici Hrvatskoj po metodi iRAP-a. Nadalje, prof. dr. sc. Danijela Barić održat će predavanje na temu Edukacijom do sigurnosti i mobilnosti: primjeri dobre prakse.

Predstavnik Hrvatskih autocesta, g. Slaviša Babić, educirat će o opasnim mjestima na prometnicama. Mr.sc. Ekrem Bećirović, samostalni stručni suradnik za sigurnost cestovnog prometa Ureda sigurnosti cestovnog prometa Hrvatskog autokluba, održat će prezentaciju pod nazivom Analiza sigurnosti ranjivih sudionika u prometu s posebnim osvrtom na pješake u Republici Hrvatskoj.

Mr.sc. Krešimir Viduka, Voditelj Ureda sigurnosti cestovnog prometa Hrvatskog autokluba, izlagat će o deset godina Ureda sigurnosti cestovnog prometa.