Održana redovna sjednica Skupštine Hrvatskog autokluba

Objavljeno: 29.12.2023.

U sjedištu Hrvatskog autokluba 28. prosinca održana je redovna sjednica Skupštine Hrvatskog autokluba, koju je vodio zamjenik predsjednika Hrvatskog autokluba g. Ivo Bikić.

U uvodnom obraćanju g. Bikić utvrdio je kako je prisutno 48 od 58 članova Skupštine Hrvatskog autokluba te je zahvalio svim nazočnima, kao i članovima drugih tijela upravljanja udrugom, udruženim autoklubovima kao i zaposlenicima stručne službe Hrvatskog autokluba i udruženih autoklubova na stručnom i profesionalnom radu u protekloj godini.

Tijekom sjednice Skupštine zamjenik glavnog tajnika Hrvatskog autokluba dr. sc. Igor Šiško predstavio je Program rada Hrvatskog autokluba za 2024. Unatoč prijetnjama prisutnim na globalnim tržištima i trendovima u djelatnosti pomoći na cesti, dr.sc. Šiško je istaknuo kako HAK planira daljnji porast broja članova kao i daljnje unapređenje poslova javnih ovlasti kroz usklađivanje zakonskih i podzakonskih propisa s legislativom EU.

Glavni tajnik Hrvatskog autokluba g. Željko Mijatović predstavio je Financijski plan HAK-a za 2024. rekavši kako očekuje, kao i proteklih godina, daljnji rast i razvoj poslovanja HAK-a. G. Mijatović tijekom obraćanja se osvrnuo na čimbenike bitne za hrvatsko gospodarstvo u cjelini i poslovanje subjekata, spomenuvši makroekonomsko stanje, broj nezaposlenih, stopu BDP-a te stopu inflacije u proteklom razdoblju u Republici Hrvatskoj.

Tijekom sjednice, članovi Skupštine Hrvatskog autokluba jednoglasno su usvojili Program rada i Financijski plan Hrvatskog autokluba za 2024. te prihvatili Pročišćeni tekst Statuta Hrvatskog autokluba.

Na kraju sjednice je zamjenik predsjednika Hrvatskog autokluba g. Ivo Bikić poželio svima prisutnima i njihovim obiteljima čestit i blagoslovljen Božić i sretnu i uspješnu Novu godinu u kojoj očekuje nove izazove koje je, kao i dosad, moguće prebroditi zajedničkim angažmanom.