Suradnja HAK-a i AMZS-e na području tehničkih pregleda vozila i rada autoškola

Objavljeno: 22.3.2024.

Ovlašteni nadzornici HAK-a koji obavljaju poslove stručnog nadzora nad radom stanica za tehnički pregled vozila i autoškola, upoznali su se tijekom dvodnevnog posjeta AMZS-e u Ljubljani s načinom organizacije i uvjetima rada, kao i zakonodavnom regulativom i ovlastima AVP, kao nadležne institucije na području vozila i vozača u Republici Sloveniji.


Predstavnike HAK-a uvodno je pozdravila gđa. Katy Kocet, dok je prisutne predstavnike AMZS-e i AVP ispred HAK-a pozdravio g. Mario Pavić, te ih upoznao s ovlastima i osnovnim obilježjima poslova stručnog nadzora na oba područja rada. 


Tijekom dvodnevnog posjeta, predstavnici HAK-a razgovarali su s predstavnicima AMZS-e o poslovanju stanica za tehnički pregled vozila koje posluju u njihovom sastavu, te razmjenili iskustva s predstavnicima AVP, kao nadležne institucije za koordinaciju i nadzor nad radom stanica za tehnički pregled vozila u Republic Sloveniji.


Također, zajednički su posjetili »AMZS PE Leskoškova«, gdje su praktično upoznati s uvjetima i načinom obavljanja tehničkih pregleda vozila na ispitnim stazama za osobne automobile i teretna vozila.  


Predstavnici HAK-a upoznati su u Centru varne vožnje u Vranskom s organizacijom rada autoškola u Republici Sloveniji i autoškola koje posluju u sastavu AMZS-e, kao i sa školom sigurne vožnje na poligonu u Vranskom, na kojem su imali priliku i testirati posebno opremljene staze poligona.


Međusobna razmjena iskustava predstavnika dviju prijateljskih nacionalnih udruga na području tehničkih pregleda vozila i autoškola bila je vrlo konstruktivna i obostrano korisna.