Svečana sjednica Skupštine Hrvatskog autokluba povodom Dana HAK-a

Objavljeno: 6.6.2024.

Hrvatski autoklub povodom 1. lipnja, Dana Hrvatskog autokluba, dodjeljuje nagrade i priznanja pojedincima, autoklubovima te drugim pravnim osobama i institucijama za uspješan i istaknut rad na realizaciji ciljeva utvrđenih Statutom Hrvatskog autokluba, za doprinos razvitku cijele naše asocijacije, odnosno za njezinu stručnu ili javnu afirmaciju.

Predsjednik i Glavni tajnik Hrvatskog autokluba predložili su Upravnom odboru Hrvatskog autokluba da se na svečanoj sjednici Skupštine Hrvatskog autokluba dodjele prigodne jubilarne nagrade Hrvatskog autokluba udruženim autoklubovima. Pet klubova slavi važne obljetnice svog postojanja i djelovanja te su na svečanoj sjednici Skupštine HAK-a dobili posebna priznanja. 
Jubilarne nagrade klubovima su uručili predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek i zamjenik predsjednika HAK-a Ivo Bikić

No prije uručivanja jubilarnih nagrada članovima Skupštine obratio se predsjednik HAK-a Slavko Tušek rekavši: 

"Hrvatski autoklub obilježava 118. rođendan, u spomen na 1. lipnja 1906. kad je osnovan. Hrvatski autoklub u proteklom složenom razdoblju nastavio je uspješno djelovati i poslovati. Prilagodili smo se svim izazovima, od epidemije bolesti Covid-19 do lanjskog hakerskog napada i radili bez prestanka zahvaljujući dobro organiziranom sustavu tehničke pomoći na cesti te čvrstoj međusobnoj povezanosti Hrvatskog autokluba i udruženih autoklubova. Nastavljamo s ulaganjima u opremu i moderne sustave, naše stručne i motivirane djelatnike. Tako ćemo nastaviti i nadalje, suočeni sa novim velikim izazovima tehnoloških, klimatskih i društvenih promjena, jer stabilnost našeg sustava počiva na kvaliteti zajedničkog rada, ulaganjima i povjerenju naših članova i korisnika."

 

U ime nagrađenih zahvalio se predsjednik AK Sesvete Mario Funke kazavši:

„Zahvaljujem HAK-u na ovim nagradama i tome što je naše djelovanje prepoznato. Pohvalio bih veliko zajedništvo koje vlada u našoj asocijaciji. Naravno, s ciljem poboljšanja stanja u cestovnom prometu i pružanja najboljih mogućih usluga našim korisnicima. Još bih rekao, Acti labores lucundi, odnosno, djela, a ne riječi. Ili, da se izrazim kao naši Prigorci, idemo delati.“ Svečana sjednica Skupštine HAK-a bila je prilika da se članovima Skupštine predstavi novi zanimljivi projekt, seriju kratkih preventivno-edukativnih TV emisija pod nazivom HAK – Prometna edukacija, koji se emitiraju na prvom, drugom i četvrtom programu HTV-a, a kojima je cilj unaprijediti prometnu kulturu i sigurnost. Snimljen je niz praktičnih prometnih savjeta, koje su osmislili djelatnici Stručne službe HAK-a. Emisije traju pet minuta, jezgrovite su i na jednostavan način gledateljima približavaju prometna pravila i propise, ali i praktične situacije na cestama. 

O tom projektu govorio je pomoćnik glavnog tajnika HAK-a dr. sc. Sinan Alispahić:

„Jedna od ključnih aktivnosti HAK-a je neumoran rad na sigurnosti cestovnog prometa i ovi prilozi su jedan od važnih koraka. Ovo su teme koje su korisne za sigurno ponašanje u prometu i vjerujem da će hrvatskim građanima i vozačima biti zanimljive.“

 

Jubilarne nagrade udruženim autoklubovima:

  1.  Autoklub Velika Gorica            70 godina
  2.  Autoklub Našice                       70 godina
  3.  Autoklub Poreč                         60 godina
  4.  Autoklub Sesvete                     50 godina
  5.  Autoklub Šibenik                      10 godina