Dodjela nagrada za izradu video spota na temu 10 zlatnih pravila

Objavljeno: 6.6.2024.

Hrvatski autoklub od 2016. godine provodi program sigurnosti na cestama „KLIK – sigurnosni pojas, navika odgovornog ponašanja“ koji je jedinstvena mješavina kreativnosti i praktičnosti, osmišljen kako bi uključio učenike završnih razreda srednjih škola u kontekst odgovornog ponašanja u prometu. 


Kako bismo potaknuli kreativnost i entuzijazam, u sklopu programa HAK kontinuirano raspisuje natječaj za izradu video spotova na temu 10 zlatnih pravila prema kojem mladi do 24 godine mogu kreirati video u trajanju od 15 sekundi koji uključuje vizualne elemente o sigurnosti na cestama. Ovaj pristup ne samo da potiče kreativnost, već također pomaže da sigurnost na cestama bude prepoznatljivija i pamtljivija za sve sudionike u prometu, posebice one mlade kojima natječaj pruža platformu za izražavanje i dijeljenje svojih ideja, stavljajući fokus na sigurnost na cestama.


Na natječaj na temu „10 zlatnih pravila“ u prometu ove su godine prijavljena 54 filma. Predstavnici Hrvatske radio televizije,  Akademije dramske umjetnosti, Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog filmskog saveza, digimark d.o.o. i Hrvatskog autokluba odabrali su tri filma koji će biti nagrađeni.

Svečana dodjela nagrada održat će se 6. lipnja 2024. godine u 13:00 h u prostorijama Hrvatskog autokluba (Avenija Dubrovnik 44, 10010 Zagreb).