Održana izborna sjednica Skupštine Hrvatskog autokluba

Objavljeno: 18.6.2024.

U prostorijama Hrvatskog autokluba u Zagrebu danas je održana izborna sjednica Skupštine Hrvatskog autokluba (HAK), na kojoj su izabrani članovi tijela upravljanja HAK-om za mandatno razdoblje 2024.-2028. Birani su Predsjednik Hrvatskog autokluba i članovi Upravnog i Nadzornog odbora te Suda časti.

Na sjednici su članovi Skupštine u četverogodišnji mandat za Predsjednika HAK-a izabrali g. Ivu Bikića, dosadašnjeg zamjenika predsjednika, a za Zamjenika predsjednika HAK-a prof.dr.sc. Marinka Jurčevića

G. Ivo Bikić obnašao je niz dužnosti u tijelima upravljanja HAK-a. Od 2004. do 2012. bio je Predsjednik HAK-a. Od 2000. do 2004. bio je Zamjenik predsjednika HAK-a, koju dužnost je ponovo obnašao od 2016. do 2024. Član je Skupštine HAK-a od 1996. i Upravnog odbora HAK-a od 2000. Predsjednik je Autokluba Vinkovci od 1992. 

Izbornu sjednicu Skupštine je, sukladno Poslovniku, otvorio g. Bikić, koji se, nakon izbora i podnošenja izvješća radnih tijela Skupštine obratio članovima Skupštine predstavivši svoj Program rada. 

G. Bikić rekao je kako se tijekom proteklih godina mnogo toga promijenilo i mnogo je postignuto. Rezultati su iznimni i mjerljivi te ostvarivani u kontinuitetu usprkos izrazito turbulentnim vremenima. Naša udruga ostvarila je snažan razvoj osnovnih djelatnosti i unaprijeđeni su svi poslovi koji proizlaze iz javnih ovlasti. Sve ostvareno plod je zajedničkog rada, prije svega stručnih službi HAK-a na čelu s Glavnim tajnikom i njegovim suradnicima te stručnih službi udruženih autoklubova a tijela upravljanja dala su svoj doprinos timskim radom i donošenjem pravovremenih i dobrih poslovnih odluka. To je ključ daljnjeg uspješnog djelovanja udruge. U prošlosti i danas četiri su ključna zadatka HAK-a, naglasio je g. Bikić: ostvarivanje interesa članstva, sveukupni razvoj i osnaživanje udruženih autoklubova, jačanje prometne preventive i sigurnosti u prometu te zadržavanje poslovne stabilnosti. 

Za članove Upravnog odbora u mandatnom razdoblju 2024.-2028. glasovima svih članova Skupštine HAK-a sa verificiranim mandatima izabrani su iz prošlog saziva g. Ivo Bikić, predsjednik Autokluba Vinkovci, kojem je ovo sedmi mandat u Upravnom odboru HAK-a, prof.dr.sc. Marinko Jurčević predsjednik Autokluba Siget, kojem je ovo drugi mandat u Upravnom odboru, g. Stanko Smodlaka, predsjednik Autokluba Split kojem je ovo šesti mandat u Upravnom odboru, prof.dr.sc. Marijan Ćurković, predsjednik Autokluba Rijeka, kojem je ovo peti mandat u Upravnom odboru i g. Damir Ruk, predsjednik Autokluba Končar iz Zagreba, kojemu je ovo drugi mandat u Upravnom odboru. Za člana Upravnog odbora izabran je i dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora HAK-a g. Marin Pajić, predsjednik Auto-moto kluba Slavonac iz Osijeka, kojem je ovo peti mandat u Upravnom odboru. Nova članica Upravnog odbora je gđa Marčela Androšić, predsjednica Autokluba Pazin, dosadašnja članica Nadzornog odbora HAK-a.

Izabrani članovi Nadzornog odbora HAK-a su, iz dosadašnjeg saziva g. Zoran Kalauz, neposredni član HAK-a iz Zagreba, te novi članovi - dosadašnji predsjednik Suda časti g. Mijo Kladarić, predsjednik Autokluba Marsonia iz Slavonskog Broda, g. Darko Starčević, predsjednik Autokluba Pula-Rovinj, g. Dinko Brkić, predsjednik Autokluba Zadar i g. Krešimir Janach, predsjednik Autokluba Koprivnica.

Članovi Suda časti HAK-a izabrani na sjednici Skupštine su dosadašnji član Suda časti g. Boris Boras iz Autokluba Crikvenica i dosadašnji član Nadzornog odbora g. Branko Peran, predsjednik Autokluba Šibenik, te novi članovi g. Mika Mimica predsjednik Autokluba Nova Gradiška, g. Stjepan Krpanić, predsjednik Auto-moto kluba Križevci i g. Damir Hmelina, predsjednik Auto-moto kluba Maksimir iz Zagreba. 

Novi Predsjednik HAK-a, g. Ivo Bikić na kraju izborne sjednice Skupštine zahvalio je članovima Skupštine na iskazanom povjerenju.