Četvrti kongres hrvatskog kampinga

Objavljeno: 11.5.2010.

Šibenik – U Turističkom naselju Solaris kraj Šibenika od 3. do 5. studenog održan je četvrti Kongres hrvatskog kampinga, u organizaciji Kamping udruge Hrvatske.

Kongres, najveći domaći skup kamping industrije, okupio je više od 100 vlasnika i predstavnika kampova, predstavnika Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice te gospodarskih i strukovnih udruga u Hrvatskoj. Kongres je posvećen temi održivog razvoja – posebice upravljanju turističkim zemljištem a sudionici su imali priliku čuti više izlaganja o upravljanju kvalitetom, marketingu i menadžmentu u kampovima. Uz profesore opatijskog Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i europske kamping konzultante, nastupili su i predstavnici poznatog njemačkog Instituta za turizam NIT iz Kiela.

Tijekom Kongresa, predstavnici Hrvatskog autokluba prezentirali su rezultate i metodologiju testiranja kvalitete kampova a g. Stanko Smodlaka, član Upravnog odbora Hrvatskog autokluba, te g. Gordan Buneta, glavni tajnik Udruge kampista Hrvatske, podijelili su posebna priznanja najboljim ovogodišnjim kampovima. Testiranje je provedeno u sklopu akcije Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku, u suradnji Hrvatskog autokluba, Kamping udruženja Hrvatske te Udruge kampista Hrvatske.