Razminiranje pojasa uz A1 i A3

Objavljeno: 21.9.2012.

Zbog razminiranja u sigurnosnom pojasu , privremena regulacija prometa bit će na autocesti A1 ZAGREB-SPLIT-VRGORAC, dionica Perušić-Gospić od 24. do 27.rujna, na dijelu spojne ceste Gospić-Lički Osik. U tom razdoblju zatvara se čvor Gospić.

Od 28. rujna do 22. listopada, razminiranje se nastavlja u sigurnosnom pojasu autoceste od čvora Perušić do čvora Gospić, u oba smjera. U tom vremenskom periodu promet će biti obustavljen između ta dva čvora pa će se odvijati obilaznim pravcem: Čvor Perušić-županijska cesta Ž 5155-D 50-D 25-D 534-čvor Gospić.

Privremena regulacija bit će na snazi od ponedjeljka do četvrtka od 8 do 18 sati, a petkom od 8 do 14 sati, u oba smjera.

 

Zbog razminiranja, u razdoblju od 27. rujna do 25. listopada, privremena regulacija prometa na autocesti A3, BREGANA-ZAGREB-LIPOVAC, dionica Novska-Okučani-Nova Gradiška bit će na snazi od ponedjeljka do četvrtka od 9 do 18 sati, a petkom od 9 do 14 sati, u dvije cjeline.

U zoni između čvorovaa Novska i Okučani promet će se puštati prvih 20 minuta svakog punog sata, a 40 minuta vozila će biti zaustavljena ispred zone radova. U zoni od čvora Okučani (uključujući naplatnu postaju Okučani) i čvora Nova Gradiška promet će se odvijati od 30 minute do 50 minute svakog punog sata, a daljnjih 40 minuta vozila će biti zaustavljena ispred zone radova.

 

Razminiranja neće biti vikendom i praznikom ili kad je gusta magla odnosno kiša!

 

Sve informacije o privremenoj regulaciji prometa na autocesti A1 i A3, Hrvatski autoklub će redovito objavljivane putem drugog programa Hrvatskog radija i još dvadeset regionalnih radijskih postaja te putem tv-priloga Promet INFO, odnosno kroz obavijesti o stanju na cestama na svojoj web-stranici.

 

Hrvatski autoklub poziva sve vozače, korisnike autocesta, neka, zbog sigurnosti prometa, poštuju prometnu signalizaciju i prilagode putnu brzinu u blizini mjesta razminiranja.