Sigurno i vješto u prometu – Pazin

Objavljeno: 24.9.2012.

AK Pazin je 21. rujna, na Trgu slobode u Pazinu, održao prometno edukativnu akciju "Sigurno i vješto u prometu", koja je namijenjena prvenstveno djeci, najmlađim sudionicima u prometu, koji su ove godine krenuli u prvi razred.

Za potrebe akcije kojoj se odazvao veliki broj građana djelatnici Autokluba Pazin izradili su veliki prometni poligon s prometnim znakovima i semaforima, po kojem su proveli učenike i na taj ih način upoznali s osnovnim pravilima ponašanja u prometu. Cilj akcije, osim edukacije najmlađih sudionika u prometu je i senzibiliziranje javnosti, roditelja i posebno vozača na povećani oprez u prometu u okolici škola i dječjih vrtića.

Tajnik Autokluba Pazin Ivan Hrvatin povodom održavanja akcije "Sigurno i vješto u prometu" na pazinskom glavnom trgu " istaknuo je: “Akcija se organizira na nivou cijele Hrvatske, zajedno s Agencijom za odgoj i obrazovanje te u skladu s Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa u suradnji s Hrvatskim autoklubom te se u režiji područnih autoklubova organizira po cijeloj Hrvatskoj“ rekao je Hrvatin te dodao: “Obično se akcija odrađuje prvog dana nastave ali mi smo već posjetili djecu u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Pazinu, zajedno sa svim područnim školama, a danas smo ovu akciju upriličili za prvašiće pazinske osnovne škole, a ugostili smo i učenike iz Motovuna".

Djelatnici MUP-a su u sklopu ove akcije na pazinskom glavnom trgu izložili svoja vozila, a na kraju upalili sirene i svijetla što je malim prvašićima uvijek jako zanimljivo te će im tako bar ponešto od svega viđenog ostati u sjećanju.

"Da bi djeci sve ovo ostalo u sjećanju, svakom od njih poklonili smo slikovnicu 'Sa Zebrom sigurno u školu', promotivni letak 'Sigurno i vješto u prometu', fluorescentni ruksak, fluorescentnu narukvicu kao zaštitu u prometu po mraku i ružnom vremenu, a uz to su na poklon dobili i podmetač za kompjuterskog miša" rekao je tajnik Autokluba Pazin Ivan Hrvatin, koji se na kraju zahvalio svima koji su nam pomogli u realizaciji akcije, Gradu Pazinu, komunalnom poduzeću Usluga, poduzeću Istarske ceste - Nadcestarija Pazin i naravno, djelatnicima Policijske postaje Pazin.