Preventiva u prometu - Đurđevac

Objavljeno: 27.9.2012.

Auto-klub Đurđevac tijekom mjeseca rujna proveo je niz preventivnih akcija među kojima i akciju Sigurno i vješto u prometu .

Početkom mjeseca kada počinje nova školska godina, 3. rujna, AK Đurđevac je dijelio promotivne materijale za vozače i roditelje, a 6.rujna. na trgu sv. Jurja u Đurđevcu održali su prometno edukativnu akciju u kojoj je sudjelovalo više od stotinu djece iz dječjeg vrtića Malsačak Đurđevac, kao i djeca prvih i drugih razreda iz osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca.

Djeca su sudjelovala u akciji sa svojim biciklima, rolama i romobilima dok su za organizaciju bili zaduženi djelatnici lokalnog autokluba "Đurđevac".

AK Đurđevac nastavio je s preventivnim aktivnostima te je u suradnji s lokalnom PP Đurđevac od 10. Do 14. rujna obišao sve polaznike prvih razreda u 23 škole na području djelovanja Autokluba. Pritom je posebnu zahvalu AK Đurđevac istaknuo policijskom djelatniku Marijanu Domoviću iz PP Đurđevac, koji je zajedno s tajnikom AK Đurđevac Perom Krešićem obišao doslovno svu djecu koja po prvi puta kreću u školu.

Niz događanja iz prometne preventive i sigurnosti završio je 21. rujna kada je na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu održan Sajam mogućnosti kao i obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti na kojem su sudjelovala djeca četvrtih i šestih razreda osnovnih škola i odmjerila vlastita znanja u raznim sportskim disciplinama kao i u poznavanju prometnih propisa i vožnji spretnosti na posebno izgrađeno prometnom poligonu.