Hrvatska ekipa vrlo dobra osma

Europsko natjecanje Sigurno u prometu

Objavljeno: 28.9.2012.

Karlo Jelenović, Marta Vukelić, Kristijan Milikić i Anita Čevizović pokazali su vrlo dobro znanje u teorijskom i praktičnom dijelu.

Od 21. do 24. rujna u poljskoj Bochniji održano je europsko natjecanje Sigurno u prometu. Na njemu je sudjelovalo 20 ekipa u organizaciji Svjetske automobilističke federacije (FIA). Hrvatska ekipa zauzela je odlično osmo mjesto što je potvrda dobrog rada učitelja u školama i HAK-ovih instruktora.

Podsjetimo, Sigurno u prometu akcija je u kojoj se učenici petih i šestih razreda osnovnih škola natječu u teoretskom znanju o prometu i praktičnoj vožnji bicikla na posebno pripremljenom poligonu. U Hrvatskoj je ova akcija 2012. godine obuhvatila 3300 djece, a na izlučnom natjecanju za europsku smotru, održanom u Slavonskom Brodu u organizaciji Hrvatskog autokluba (HAK), Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za odgoj i obrazovanje, svoje je znanje pokazalo najboljih 42 učenice i 42 učenika.

Pobjednici ovogodišnjeg državnog natjecanja su Karlo Jelenović iz OŠ Zvonka Cara iz Crikvenice, koji je osvojio prvo mjesto, dok je među dječacima drugi Kristijan Milikić iz Zagreba iz OŠ Sesvetska Sopnica. Među djevojčicama prva je Marta Vukelić iz OŠ Zvonka Cara iz Crikvenice, a druga je Anita Čevizović iz OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Starog Petrovog Sela iz Brodsko-posavske županije. Ova ekipa predstavljala je Hrvatsku i na natjecanju u Bochniji te je pokazala vrlo dobro znanje.

Najboljom se pokazala ekipa iz Češke, a drugo mjesto podijelili su timovi Rusije i Srbije. Kao i uvijek, zbog svoje masovnosti ova je akcija poslužila kao odličan prometno-preventivni projekt te bismo pravim pobjednicima mogli proglasiti svu djecu koja su imala priliku natjecati se i obnoviti svoje prometno znanje.